Den nye HDD er ikke anerkjent i min Dell Inspiron 1525

Harddisken på Dell Inspiron 1525 er i en liten kupé på siden av maskinen. På grunn av sin tilgjengelighet, erstatte komponenten er ofte en enkel oppgave. Selv en liten feil eller feilsteg, men kan hindre Inspiron gjenkjenner harddisken.

Uforenlig

Dell Inspiron 1525 bruker en Serial Advanced Technology Attachment grensesnitt for å koble til en harddisk. Ikke alle bærbare harddisken om bruken markedet SATA, men; noen stasjoner bruker en parallell ATA - også kjent som Integrated Drive Electronics - grensesnitt. Selv om disse harddisker har samme dimensjoner som SATA-enheter, PATA-disker er ikke kompatible med SATA-grensesnitt. Enheten kan passe inn i harddiskrommet, men maskinen vil ikke gjenkjenne stasjonen ved oppstart.

Misinstallation

Hvis harddisken er opp ned eller ikke satt inn i kupeen sin fullt ut, vil SATA-kontakt på hovedkortet ikke får kontakt med harddisken, og som et resultat, vil Dell Inspiron 1525 ikke anerkjenne den nye harddisken. Overflaten på harddiskdekslet skal være i flukt med den siden av den bærbare, og hullene på stasjonen container skal være med ansiktet ned.

Skader

Håndterer harddisken uten å ta de riktige forholdsregler kan skade både hovedkortet og selve stasjonen. Maskinvarekomponenter er svært utsatt for statisk elektrisitet, som kan forårsake permanent og uopprettelig skade på en enhet. Fordi bærbare maskinvare er delikat, slippe stasjonen eller øve for mye kraft når du installerer enheten til den bærbare datamaskinen kan også forårsake skade på komponenten. Kjør Dell Diagnostics, tilgjengelig ved oppstart, for å se om det er maskinvareproblemer.

Operativsystem

Hvis du forsøker å installere Windows XP på den nye SATA-harddisk, må du integrere SATA driverne på oppsett-CD før installasjon. I motsetning til Windows Vista og Windows 7, ikke Windows XP oppdager SATA automatisk. Bruk nLite å bundle Windows XP CD med SATA-driverne. Du kan finne de riktige driverne på Dell-websiden.