Den VWX File Extension

Den VWX File Extension


En filtype er andre del av en datafil navn. Det er skilt fra den første del av navnet, kalt base navn, ved en prikk. Hensikten med en filtype er å gi en rask idé av filens datatype, dens formål eller programmet som bruker den. Denne informasjonen blir kort formidlet av et tre eller fire brev forkortelse. I tilfellet med den .vwx filtype, at forkortelsen uttrykker anvendelse som produserer filen, som kalles Vector.

Vector

Vectorworks er en datastyrt design pakke produsert av Nemetschek Vector Inc. Programmet er et utviklingsmiljø for å utvikle tegninger i to og tre dimensjoner. Pakken omfatter også en modelleringsmodul som gjør det mulig for konstruktøren å simulere utforming av det ferdige produktet.

Søknad

Vector er markedsført som et verktøy for prosjektering og landskap design, men dens viktigste programmet er med arkitektur og bygningsdesign. Pakken inkluderer en Building Information Management (BIM) verktøy som trekker ut detaljene i utformingen muliggjør bygging gjennom utarbeidelse av en regning eller materialer. BIM-data kan også være grunnlaget for en byggeplan sette tidsfrister for byggetrinn. Den ferdige bygningen er modellert for å måle forventet ytelse i forhold til å hate og belysning, brannsikkerhet elementer og sikkerhet sensor plassering. BIM-data er også grunnlaget for vedlikehold og bygningsadministrasjon estimater, og gir omfang og kostnadsestimater for drifts- og vedlikeholdskontrakter.

versjoner

Vector ble opprinnelig kalt MiniCAD og brukt en .mcd filtype for tegninger. Produktnavnet ble endret til Vector i 1999, men fortsatte å bruke .mcd filtypen for produksjon fram til 2008. Versjon antall MiniCAD kommet så langt versjon 8, og deretter Vectorfortsatte serien opp til versjon 12. Vector 12 ble produsert i 2005 og oppdatert med versjon 12.5 i 2006. Hva ville ha vært versjon 13 ble i stedet produsert som Vector 2008. Siden da, ser hvert år en ny versjon av Vector bærer utgivelsesår som versjonsnummeret.

bakover~~POS=TRUNC kompatibilitet~~POS=HEADCOMP

Selv om den filtypen endret fra .mcd til .vwx i 2008, kan nåværende versjoner av Vector åpne MCD-filer laget av versjoner så langt tilbake som versjon 7 av MiniCAD. Hver VWX filen inneholder et versjonskode i overskriften på filen og laster programmet tilpasser sin behandling av filen i henhold til denne koden. Men VWX formatet brukes med Vectorworks 2008 og senere er et nytt filformat som ikke kan åpnes av Vectorworks 12.5 eller tidligere.