DHCP terminologi

DHCP terminologi


Dynamic Host Configuration Protocol brukes vanligvis av Internett-leverandører å tildele midlertidige IP-adresser til sine kunder. Midlertidige IP-adresser blir kalt Dynamic IP-adresser. Antallet tilgjengelige IP-adresser (definert av Internet Protocol) løper ut og dynamiske IP-adresser er en løsning på dette problemet. Ingen datamaskin kan kommunisere over Internett uten en IP-adresse. Men ikke datamaskinen trenger for å opprettholde den samme IP-adressen permanent, bare for varigheten av en Internett-tilkobling. Som ikke alle medlemmer er tilkoblet samtidig opprettholder nettverket en pool av adresser og tildeler en til et medlem når den starter opp, eller prøver å koble til Internett-leverandøren.

DHCP Lease

DHCP-systemet setter en frist på tildeling av en IP-adresse. Dette kalles en DHCP-leieavtale. Datamaskiner kan krasje, eller du kan slå av datamaskinen uten at nettverksprogramvaren til å gå gjennom nedleggelse prosedyrer. Dette resulterer i datamaskinen unnlater å returnere sin IP-adresse, og bassenget med adresser blir utmattet. For å forhindre dette, gir leieavtalen IP-adressen til et medlem for bare en bestemt periode. Hvis datamaskinen fortsetter å fungere og må fortsette med IP-adressen, gjelder det for en forlengelse på leieavtalen før den utløper.

Bound State

Når en datamaskin (kalt klient) har en IP-adresse, er det sagt å være "bundet" eller i en "bundet tilstand.» Den distributør av IP-adresser under Dynamic Host Configuration Protocol kalles DHCP-serveren. Hvis alle klienter er i en bundet tilstand, har serveren ikke noe mer å gjøre, og går inn i en ventetilstand.

Fornyelse og Binde på nytt

Klienten har to timere, kalt T1 og T2, som starter å telle ned når leieavtalen er innvilget. T1 går av først. Dette er den fornyelse timer. Det er satt for å gi kunden tilstrekkelig tid til å fornye leieavtalen før den utløper så det er ingen avbrudd i din tilgang til Internett. Et nettverk har flere DHCP-servere, men klienten gjelder til serveren som er tildelt IP-adresse for en fornyelse. T2 er satt til å utløpe senere enn T1. Hvis fornyelsen ikke er oppnådd etter den tid T2 går av, så det forsøket er forlatt og klienten forsøker å få tillatelse til å fortsette bruken av IP-adressen fra en hvilken som helst av serverne i nettverket. Dette kalles "rebinding." Dermed er T2 kalles rebinding timer.

DHCP-frigivelse

En klient prøver å holde den samme IP-adresse så lenge som mulig. Det holder å fornye leieavtalen med mindre det kobler fra Internett-leverandøren eller om det er noen konfigurasjonsproblem som krever at datamaskinen til å tilbakestille tilkoblingen. Klienten så hender tilbake IP-adressen ved en prosess som kalles en DHCP release. Frigjøringen prosessen ikke må gjennomføres ganske enkelt fordi kunden ikke lenger ønsker å bruke IP-adressen. I dette tilfellet, mislykkes klient bare for å fornye leieavtalen. Vanligvis oppstår en utgivelse fordi kunden ønsker en ny IP-adresse eller har til hensikt å håndtere en annen DHCP-server.