Diagnostisering et dataproblem

Definere problemet

Det er viktig å forstå hva som er galt med datamaskinen. Når du vet hva problemet er, er det noen enkle ting du kan sjekke for å finne ut hva som har gått galt og muligens fikse det selv, eller i det minste spare tid på telefonen med teknisk støtte når du prøver å forklare problemet til dem over telefonen.

Spør deg selv noen spørsmål:

Har monitoren gå på når jeg slår på datamaskinen? Har datamaskinen slås på, men kjører sakte? Gjør nettleseren din innstillingene ser ut til å ha endret seg av seg selv?

Kjør noen diagnostiske tester

Det er noen grunnleggende ting du kan sjekke på egen hånd uten noen spesiell opplæring.

Så enkelt som dette høres ut, sørg for å sjekke at alt er koblet riktig. Selv når strømkabelen er i utgangspunktet satt inn riktig, kan det løsne uten at noen noticing.Can du hører datamaskinen humming, selv om skjermen er svart? Hold nede "Ctrl, Alt, Del" knappene sammen for å åpne Oppgavebehandling. Ta en titt på de åpne programmene og se om det er noen som kjører som du ikke using.Check hvis din anti-virus program er oppdatert.

Test noen endringer

Se om følgende ting hjelpe med problemer du har opplevd. Selv om de ikke løser problemet, må du mer informasjon for å gi teknisk støtte person, og du vil spare deg mye tid på telefonen.

Hvis alt er koblet riktig, så sjekk kontrast og lysstyrke på monitor.Close alle programmer i Oppgavebehandling at du ikke bruker for å se om det gir raskere computer.Click "Run", skriv inn msconfig og klikk "OK ". Klikk på fanen oppstart. Fjern merket alle programmene du stengt i forrige step.Update din anti-virus program og kjøre en fullstendig skanning av systemet. Bare å ha en anti-virus program installert er ikke nok, det må kjøres regelmessig, så sørg for å sette dette opp i programmet scheduler.Delete alle filene i papir Bin.Click "Start" -> "Programmer" - > "Tilbehør" -> "System Tools" -> "Disk Defragmenter" og kjøre programmet. Dette bør optimalisere systemet og at det går faster.Click -> "Start" -> "Innstillinger" -> "Control Panel". Avinstaller alle programmer du ikke bruker lenger. Når du er ferdig, starter du machine.Open Internet Explorer. Klikk på "Verktøy" -> "Alternativer for Internett". Gå til midlertidige Internett-filer, og klikk "Slett informasjonskapsler". Klikk deretter på "Slett filer" og velg deretter "Slett alt frakoblet innhold", og klikk OK. Klikk OK igjen og lukke alternativboksen.