DIY HDD Recovery

Alle som noen gang har hatt en harddisk krasj og brenne håper at utvinning av noe av det viktige personlige eller forretningsdata er mulig. Men profesjonell utvinning av innholdet på harddisken etter en krasj kan være svært kostbart. Det er en profesjonell metode som vil tillate eiere å gjøre en harddisk utvinning seg selv, på liten kostnad, så lenge harddisken er fortsatt mekanisk eller elektronisk "lesbar".

Vil ikke Boot Men Still Alive

Harddisker kan krasje på en slik måte at de ikke lenger er "oppstartbar" i sin opprinnelige maskinen. Men det betyr ikke at harddisken er helt død. Mange ganger en harddisk fra en stasjonær eller en bærbar datamaskin kan bli lokket tilbake til livet for å gjøre utvinning av dokumenter mulige. For å teste om den bærbare datamaskinen er fortsatt lesbar, selv om det ikke vil starte, ta ut harddisken fra maskinen og koble den til et "støtteapparat" eller "donor" PC.

Koble som IDE / SATA Slave Drive

Hvis krasjet harddisken er en IDE-stasjon, kan undersøke de små pinnene på slutten der strømkontakten er plassert. Du vil finne fire eller fem rader med doble nålene. Se på etiketten på forsiden av harddisken for å finne ut hvilke pinner skal være dekket med liten svart, hvit eller rød "genser cover" blokk til covert stasjonen til en "Slave" stasjonen. Flytt krysskoblingen blokk til de riktige pinnene ved hjelp av pinsett. Koble harddisken til harddiskkabelen inne i "donor" desktop. Plasser den på båndkabelen merket "Slave" eller "HDD1" eller "HDD2." For SATA-disker, kobler harddisken til en tilgjengelig SATA-kabelen på hovedkortet. SATA-kontrolleren vil finne den "slave" stasjonen uten å måtte sette en jumper blokken.

Tilpass Laptop Drive til IDE / SATA

Hvis du har en bærbar harddisk, konvertere den til en IDE eller SATA-tilkobling med en adapter. Du kan kjøpe adaptere på eventuelle lokale datamaskin deler butikker eller på nettet. Sett adapteren på toppen av den bærbare harddisken pins og deretter installere den bærbare harddisken som om det var en full størrelse SLED IDE eller SATA harddisk.

Se etter tegn til liv

Boot donor datamaskinen. Gå til Start / Se eller Min datamaskin og se etter tegn på at den underordnede stasjonen er lesbar. Slavedriften vil vanligvis dukke opp som en andre eller tredje Drive Letter (Drive "E" er vanlig). Klikk på denne stasjonen. Hvis slave harddisken er lesbar, vil alle fortsatt-gode-filer på harddisken vises i høyre kolonne på skjermen syn. Bare dra og slippe filene du ønsker å redde til C: / stasjon for giver datamaskin eller plassere dem på en minnepinne.

File Scavenger

I noen tilfeller er slavedriften lesbar, men kanskje det er noe som hindrer innholdet i å bli avslørt. Du kan prøve å super gjenopprette disse skadede eller skjulte filer. Last ned et program som heter File Scavenger. Sett programvare for å jakte på utvinnbare filer på slavedriften. Denne gjenopprettingsprosessen kan ta mange timer, og noen ganger så mye som to dager, for å fullføre. File Scavenger vil finne hva filene er gjenvinnbart og lagre dem for deg. File Scavenger er gratis å prøve; hvis programvaren finner filer som kan lagres, vil du måtte betale $ 39,95 å oppgradere programmet og lagre filene.