DIY Network Attached Storage

Dele lagring mellom flere datamaskiner som kan gjøres med et nettverkstilkoblet lagring (NAS) system. Kommersielle tilbud er vanligvis dyrt, selv for den lave enden, men det er lett å lage en med en gammel eller ny datamaskin.

maskinvare

Bygge en NAS ikke krever mye prosessorkraft, og til og med en gammel datamaskin vil være tilstrekkelig. Men fordi en NAS vil være på ofte, kan det være lurt å gå for en lav-kraftsystemet for å unngå en økning i strømregningen. Intel og det er ATOM linje CPUer har en svært effektiv og billig plattform for å begynne med, men systemet kan ikke akseptere mer enn to harddisker. AMD, som Intel, har et lavt strømforbruk mainstream prosessor. Ved 35W, forbruker de halvparten til en tredjedel av kraften i forhold til andre prosessorer på markedet. Ta et hovedkort med minst fire eller seks harddisk porter, en integrert skjermkort og 2 GB minne.

Lagring

Du vil ha flere alternativer for lagring på NAS. Fordi du bruker nettverk for å få tilgang til data, trenger du ikke å kjøpe high-end raske harddisker. Nettverket vil være flaskehalsen. I stedet kan det være lurt å kjøpe en "grønn" harddisk som bruker mindre strøm enn vanlig. Redundant Array of Inexpensive Disks (RAID) er en måte å gruppere harddisker for å få mer fart, feiltoleranse eller begge deler. Hvis du lagrer viktige data på NAS, kan det være lurt å bruke RAID. For data sikkerhet, vil du ønsker å bruke RAID 1 eller RAID 5/6. RAID 1 fungerer med to harddisker, speiling ene til den andre, derfor miste tilsvarer en kjøretur verdt plass. RAID 5/6 er for når du bruker mer enn tre (RAID 5) eller fire (RAID 6) stasjoner, og fungerer ved å opprette en (RAID 5) eller to (RAID 6) paritetsdisker. Hvis en av diskene er feil, bruker systemet paritetsinformasjonen for å gjenoppbygge alle dataene. De fleste RAID vil kreve at du bruker identiske harddisker.

RAID

For å håndtere en RAID, må du velge mellom software RAID og hardware RAID. Både programvare og maskinvare-RAID vil gi samme funksjon, men vil gjøre det annerledes. Programvare RAID vil bruke prosessoren til å gjøre alle beregningene som vil påvirke forestillinger av systemet. Hardware RAID vil bruke dedikert prosessor og minne på kortet for å gjøre beregningene. Noen RAID-kort vil også inneholde et lite batteri for å tillate kortet til slutt å skrive data hvis strømmen går og dermed unngå RAID korrupsjon og tap av data. Kostnaden for et RAID-kort er ikke ubetydelig på $ 300 til flere tusen dollar fra og med 2009.

Network

En vanlig 100 MB nettverket vil overføre en DVD av 4 GB i litt over seks minutter. En 1000 MB nettverket vil ta 40 sekunder. En Wireless N nettverk vil overføre samme DVD på seks minutter og trådløs G vil gjøre det samme i 30 minutter. Avhengig av bruken av NAS, kan du velge hvilken type nettverk vil være best for deg.

System

Du må installere et operativsystem på din NAS. Du kan bruke Windows eller Linux hvis du liker eller bruke NAS-spesifikke gratis operativsystem som FreeNAS eller Openfiler. Begge er gratis, og lett å installere og administrere. Den største forskjellen mellom de to operativsystemene er støtte fra iTunes og torrent nedlastinger på FreeNAS og muligheten til å kjøpe støtte for Openfiler.