DIY Wi-Fi med oppvask-nettverket

Oppvask-nettverket gir et satellittbasert Internett-tjeneste i proxy av Wildblue for dem som ikke kvalifiserer for andre høyhastighets Internett-alternativer. Den største fordelen med satellitt Internett er det faktum at den er tilgjengelig nesten overalt som har utsikt over den sørlige himmelen, men de vanligvis ikke pakke en Wi-Fi-ruter som mange DSL og kabel kolleger, begrense bruken til en enkelt datamaskin.

Forskjellen mellom satellitt og DSL / Cable Broadband

Konfigurasjonen av satellitt Internett som det ser ut til at brukeren er likt andre høyhastighets Internett-tilkobling. Med satellitt Internett, er det to kabler som kobles fra parabolantenne montert på taket til satellittmodem. En er for produksjon og den andre, inngang. Under daglig bruk, men brukerne ikke trenger å bry seg med de tekniske måter modemet kommuniserer med parabol og satellitt. Modemet er fortsatt den eneste stykke teknologi som trenger å samhandle med brukeren, og på grunn av dette, sette opp en Wi-Fi (eller Ethernet) router er nesten identisk med en kabel eller DSL kunde.

Kjøpe Høyre Wi-Fi-ruter

Wi-Fi-rutere kan kjøpes på nettet eller fra nesten hvilken som helst elektronikkbutikk. Vanlige merkenavn er Linksys, D-Link, og Netgear. Produkter fra alle disse tre merkene fungerer nesten identisk for grunnleggende behov. På dette punktet, den eneste andre valget å gjøre er hva slags trådløse signalet du ønsker å bruke. De tre store de er tilgjengelige er 802.11n, 802.11g og 802.11a. 802.11n vil gi de beste hastigheter og avstand, men du må også sørge for at den bærbare datamaskinen (eller andre Wi-Fi-enhet) støtter det. 802.11n er bakoverkompatibel og vil arbeide med enheten hvis enheten bare støtter 802.11g, men du vil ikke få fordelene n har over g. 802.11g er den mest vanlige, og fungerer med de fleste enheter. 802.11a er et alternativ for dem som bruker trådløse telefoner i huset deres som opererer på 2,4 GHz spektrum (802.11a operert på 5.8GHz, og vil ikke forstyrre). På baksiden, hvis du har en 5.8GHz trådløs telefon, se inn 802.11n eller g.

Sett opp en Wi-Fi-ruter for satellitt Tilgang

Nesten alle Wi-Fi-rutere som skal brukes sammen med satellitt Internett kan settes opp ved hjelp av instruksjonene som fulgte med ruteren. Koble ruteren "Internett" eller "WAN" porten til satellittmodem og deretter noen "LAN" portene på ruteren til datamaskinen. Når du har ruteren fysisk tilkoblet, vil du trenger IP-adressen til ruteren din. Dette er vanligvis skrevet på undersiden av ruteren eller i bruksanvisningen. Gå til denne adressen på datamaskinen som er koblet til LAN-porten eller på en trådløs enhet som er koblet til den. De fleste moderne rutere vil ha en veiviser som hjelper deg gjennom oppsettet. For satellitt, muligheten til å huske på er "DHCP". Det er viktig å gjøre skillet mellom "DHCP" brukt for satellitt Internett og PPPoE, som vanligvis brukes for DSL-tilkoblinger. Når du har fullført veiviseren, vil det trådløse nettverket være funksjonelle og kan brukes akkurat som alle andre Wi-Fi-nettverk.