DNS Port Protocol

DNS Port Protocol


DNS står for "Domain Name System". Det står også for "Domain Name Server", som er en vertsmaskin opprettholde en liste av domenenavn. Et domenenavn er at en del av en web-adresse mellom www og en skråstrek. Så yahoo.com er et domene. I adresse http://datatracker.ietf.org/doc/rfc3748/ "datatracker" er et underdomene, "ietf.org" er domenenavnet og resten er filstrukturen på domenets vertsmaskinen.

Egenskaper

Vi skriver adresser, kalt nettadresser (Universal Resource Locator), inn i adressefeltet i våre web browsers.This adressen er ikke meningsfylt på "nettet". Det er en adresse på "World Wide Web". For å kontakte den nødvendige vert, må nettleseren din til å oversette denne adressen inn i en (IP) Internet Protocol-adresse. Den gjør dette ved å kontakte en Domain Name Server.

Funksjon

Domain Name System er en distribuert database. Deler av listen over alle områder i verden blir holdt på ulike servere over hele verden. DNS-trafikk er gjennomført av User Datagram Protocol (UDP). Hvis det er mange feil som oppstod i bytte, vil kunden bytte til TCP (Transmission Control Protocol) for å etablere en forbindelse. I begge tilfeller blir all kommunikasjon utføres til og fra port 53 på både klient og server.

Ledelse

DNS-databasen er hierarkisk og forvaltes av ulike myndigheter. Først blir en del av adressen etter den siste dot undersøkt ( ".com", ".com", ".fr"). En database administrert av Internic forteller datamaskinen hvor du skal gå for å få domeneadresser for denne utvidelsen. Den myndighet for at utvidelsen vil da gi IP-adressen til serveren.