DSL Typer

DSL (Digital Subscriber Line) benytter kobber telefonlinjer til å overføre data på frekvenser som ikke brukes for taleoverføring. Som i 2009, er det en av de mest populære alternativene for bredbånd Internett-tilgang i USA på grunn av sin omfattende tilgjengelighet og pris.

ADSL

Asymmetric DSL (ADSL) tilbyr en høyere nedlastingshastighet (varierer fra 1,5 til 9 MB per sekund) med en lavere opplastingshastighet (varierer fra 16 til 640KB per sekund.) Det er markedsført mot bolig-brukere. Som i 2009, ADSL prisene starter på $ 19,99 per måned.

SDSL

Symmetrisk DSL (SDSL) tilbyr samme nedlasting og opplastingshastighet. Det er markedsført mot bedrifter som krever en rask opplastingshastighet. Som i 2009, ADSL prisene begynner på $ 21,99 per måned.

VHDSL

Veldig High Speed ​​DSL (VHDSL eller VDSL) tilbyr oppstrøms hastigheter på 13 til 52 MB per sekund ned og nedstrøms hastigheter på 1,5 til 2,3 MB per sekund. Som i 2009, VDSL prisene starter på $ 40 per måned og er ofte sammen med digital-TV og telefon.

andre typer

Mindre vanlige typer DSL inkluderer IDSL som DSL gjennomført via ISDN-linjer og rangere adaptive DSL (RADSL) som strekker lengden på avstand fra det sentrale kontoret til kunden.

Konkurranse

Som i 2009, konkurrerer DSL-teknologien direkte med kabel Internett-tjenester som benytter kabel-TV-linjer for Internett-tilgang og satellitt Internett som bruker en satellitt signal å gi tilgang til avsidesliggende steder.