Dual Core Vs. Core 2 Duo-prosessorer

Pentium har vært i forkant av prosessorteknologi for siden 1990-tallet. The Core 2 Duo og Dual Core-prosessor er to av de bedre prosessorene tilgjengelig. Velge mellom dem kan være vanskelig, og den tekniske informasjonen som gis kan være forvirrende. Begge er dual-core prosessorer. Arkitekturen mellom de to er svært like, men Core 2 Duo er ytelsen dual-core linje tilbys av Intel. I mars 2009 ble Pentium Dual Core-prosessor avviklet, men kan fortsatt bli funnet på mange videresalg steder på nettet.

L2 Cache

L2 cache er mengden minne som kan lagres i en prosessor for behandling. Jo mer minne tilgjengelig, jo flere funksjoner din Central Processing Unit (CPU) kan gjøre på en gang. The Core 2 Duo tilbyr L2 cache størrelse som varierer fra 2 MB til 6 MB. The Dual Core tilbyr bare en eller to MB L2 cache. Jo større L2 cache i Core 2 Duo resulterer i en 10 prosent økning i benchmarking tester.

Front Side Bus

front-side bus En prosessor (FSB) er det som gjør at det å kommunisere med systemets Random Access Memory (RAM). Jo raskere front-side bus driver, kan den raskere prosessoren jobber sammen med RAM, påskynde datamaskinen. The Core 2 Duo vertene en FSB på opp til 1333, mens Dual Core er FSB er notert på 800. Dual Core er i stand til å kompensere for denne forskjellen fordi det er lettere å overklokke enn Core 2 Duo.

Arkitektur

Fra et designperspektiv, Pentium Core 2 Duo og Dual Core-prosessorer er svært like. The Core 2 Duo har en raskere front-side bus og L2 cache, men er i hovedsak den samme brikken som Core 2 Duo. Dual Core-prosessor har også noen funksjoner, for eksempel virtualisering, funksjonshemmede. Virtualisering er en teknologi som hjelper flere operativsystemer i å kjøre samtidig på samme system.

Pris

De Pentium Dual Core-prosessorer er Intel økonomi linje. High-end Core 2 Duo kan koste mer enn dobbelt så mye som en Dual Core.

betraktninger

The Core 2 Duo er en raskere prosessor med større funksjonalitet. Men hvis hovedkortet støtter det og du er dyktig med maskinvaren, kan du overklokke den Dual Core til hastigheter sammenlignes med Core 2 Duo. Men du må være forsiktig; overklokking fører til at produsentens garanti og kan skade hovedkortet og prosessoren ugjenkallelig.