Emulatorer for 3DO Games

Den 3DO Interaktiv Multiplayer var en spillkonsoll produsert av Panasonic, Sanyo og Goldstar (nå LG) i begynnelsen av 90-tallet for å konkurrere med spillkonsoller produsert av Nintendo og Sega. Den høye prislappen og mangel på spill i forhold til sine konkurrenter ga det bare begrenset suksess, og solgte til sammen to millioner systemer. Det er bare en emulator for 3DO Interaktiv Multiplayer spill system som i oktober 2010: Freedo.

emulering

Emulering er den prosessen som et program på en datamaskin later til å være en helt annen datamaskin type. I dette tilfellet en X86 Windows-maskin, som kjører Freedo programvaren, vil late som å være drastisk annerledes 3DO ARM60-basert system. Dette medfører en betydelig ytelses kostnad, som programmerings må oversettes på fly fra ARM60 kode til X86-kode.

prosjekt Status

Freedo er en lukket kildekode-prosjekt som har lykkes emulert 99,7 prosent av 3DO evner. Det er for tiden tilgjengelig, som en offentlig beta, for Windows-brukere. En PocketPC og Mac OS X versjon er under utvikling. Det var en gang en åpen kildekode-prosjekt; Men forfatteren følte at slippe kildekoden for emulator kan krenke noen av immaterielle rettigheter av eierne av 3DO teknologi.

Krav

Det viktigste kravet til Freedo emulator er at brukeren må eie en 3DO spillkonsoll allerede. Noe av programvaren som er installert på systemet og for å spille spill er beskyttet av lover om opphavsrett og er ikke en del av Freedo prosjektet. Denne programvaren, kjent som BIOS, kan bare være lovlig hvis man allerede har et 3DO system. Det er ingen andre publiserte systemkravene. Noen brukere rapporterer at 1.7-versjonen faktisk utfører raskere enn de nyere 1.8 og 1.9 versjoner. Også noen brukere rapporterer at spill kan spilles av (ved hjelp av 1,7) på 1500 Mhz datamaskiner med mindre enn 768 MB RAM.

innhenting Games

Alle spill for 3DO fortsatt beskyttet av lover om opphavsrett, så den eneste lovlige måten å få dem gjennom bruktforhandlere som eBay. Når spillene er innhentet, kan emulator enten spille dem direkte fra spillplater selv (som er vanlige CDer) eller fra bin / cue CD bildefiler som er opprettet fra den opprinnelige CD-er.