En beskrivelse av CRT-skjerm

En beskrivelse av CRT-skjerm


Katodestrålerør skjermer (eller CRT) er en svært populær stil av skjerm som er basert på teknologi nesten 100 år gammel. Selv om teknologien er faset ut av billigere og mer energieffektiv LCD-skjermer, er CRT fortsatt hyppig brukt i skoler, arbeidsplasser og i hjemmene rundt om i verden.

Teknologi

Teknikken bak CRT-skjermer er forholdsvis komplisert, og benytter et katodestrålerør som bruker en elektronstråle som passerer langs skjermen. Dette er grunnen, når CRT-skjermer er fotografert, er synlig en bevegelse linje. Når denne strålen passerer på tvers av skjermen, aktiverer den fosfor prikker på innsiden av glasskolbens. Dette er kjent som en punktmatrise. Denne teknologien er svært gammel, og har vært i bruk siden begynnelsen av farge-TV.

Fordeler

Selv CRTer definitivt falle inn i riket av "gamle tech" er det noen fordeler med å ha en CRT-skjerm. CRT-skjermer produsere et høyere volum av farger, og har en høyere fleksibelt forhold enn LCD-skjermer. Imidlertid er high-end LCD-skjermer arbeider for å lukke begge disse hullene.

ulemper

Selv om farger og oppløsning er mer utsatt på en CRT, er det nok av ulempene til denne eldre teknologi. En av de største ulempene med å bruke en CRT-skjerm er at de er mye mindre energieffektive enn mer moderne LCD-skjermer. CRT-skjermer bruker vanligvis omtrent 80 watt, mens LCD-skjermer bruker ca 35 watt. En annen ulempe for CRT-skjermer er deres store størrelse. Mens LCD-skjermer er vanligvis 2 til 4 inches tykke, kan CRT-skjermer variere fra 10 til 15 inches i total tykkelse.

Pris

Prisen er der CRT-skjermer definitivt ha en kant. Fordi CRT-skjermer er på vei ut teknologisk, er det veldig lett å få en anstendig størrelse CRT-skjerm for mindre enn $ 100. LCD-skjermer på den annen side, vanligvis starter på $ 100 dollar, og de fleste high-end LCD-skjermer er i $ 175 til $ 200 prisklasse.

betraktninger

Hvis du tenker på å kjøpe en CRT-skjerm, er det flere ting du bør vurdere. Det er viktig å vurdere energiforbruk. Selv om LCD-skjermer koste mer enn CRTer i utgangspunktet, vil CRT-skjermer ende opp med å koste brukeren mer i det lange løp på grunn av økt energiforbruk. Det er også viktig å vurdere størrelsen på CRT-enhet, som de krever mye mer plass på skrivebordet enn en LCD.