En brukertesting Sjekkliste for nettsider

En brukertesting Sjekkliste for nettsider


Oppnå et godt nivå av brukervennlighet er en av de største utfordringene i webutvikling. Et brukbart nettsted er en som gjør innholdet tilgjengelig for så vidt en rekke potensielle brukere som mulig. Brukere har ulike evner, maskinvare og programvare, slik at et brukbart nettsted må imøtekomme en rekke mulige miljøer. Nettstedet brukervennlighet er en komplisert sak, men ved å sjekke en rekke sentrale nettstedet aspekter, kan utviklere sikre at de har betalt riktig oppmerksomhet til disse forholdene.

Navigasjon

Navigering er en av de viktigste ingrediensene i tilgjengelige nettsteder. Å ha en klar, logisk og intuitiv navigering struktur er en viktig funksjon i en vellykket nettsted. Effektiv navigasjon i et nettsted innebærer å gjøre det klart hvor brukeren for tiden er innenfor den logiske strukturen i området som en helhet, samt hvordan å få derfra til en annen side, helst i så få klikk som mulig. Brukbare nettsteder inkluderer en link til hjemmesiden på hver side, samt valgfrie funksjoner som områdekart og søkebokser.

tekst~~POS=TRUNC

Innholdet på en nettside kan inneholde tekst og media. Brukbare nettsteder ikke har store deler av teksten, men heller bryte det ned i små biter. Innhold layout har en betydelig innvirkning på brukervennlighet, så padding og marginer er nøkkelen i å gjøre innholdet lettere fordøyelig. Et fokus på å ta med bare den informasjon som brukeren er sannsynlig å være på jakt etter på en bestemt side er en annen viktig funksjon av vellykkede nettsteder, samt ved hjelp av klare, ukomplisert språk.

Media Content

Web-side media kommer i mange former, inkludert bilder, video, lyd og animasjon. Brukbare nettsteder imøtekomme til folk som har nedsatt syn, slik at de må gi alternativt innhold til de som ikke har tilgang til visuelle medier. Inkludering av HTML "alt" og "title" tags er en viktig brukervennlighet funksjon som det gjør at alle brukerne får tilgang til innhold uavhengig av fysisk evne. Spesialist lesere lese slike elementer høyt, noe som gir brukere med synlighet utsteder et innblikk i innholdet selv hvor de ikke kan oppfatte det direkte. Brukerne får tilgang til nettsteder i mange forskjellige miljøer, inkludert mobile enheter med begrensede nivåer av Internett-tilkobling. Minimere mengden og størrelsen på medieelementer på en side gjør det lastes inn raskere i disse miljøene, til slutt resulterer i en mer brukervennlig nettsted.

Markup

Web markup inkluderer HTML, CSS og eventuelt XML og Javascript blant andre teknologier. Disse teknologiene oppfører seg forskjellig i ulike nettlesere, slik at en periode med grundig testing er avgjørende for å sikre at et nettsted er brukbart og oppfører seg sikkert over de tilgjengelige nettlesere. Nettsider kan også synes som om de har noen feil i dem når de gjør faktisk har feil i sin markup syntaks. Utviklere kan bruke markeringsvalideringstjenester for å finne og rette opp disse feilene. Markup validering undersøker websiden kode og identifiserer feil, slik at utbygger kan deretter adressere og løse dem, slik at sidene sine mer sannsynlig å oppføre seg riktig i forskjellige bruker sammenhenger.

Interaksjon

Brukermedvirkning er en viktig ingrediens i suksessen av et nettsted. Interaksjon inkluderer bruk av hyperlenker og interaktive funksjoner implementert i Javascript, i tillegg til å fylle ut skjemaer og hjelp uansett funksjonalitet et nettsted gir. Brukbare nettsteder som mål å minimere sannsynligheten for brukerfeil, samt bidra til å løse disse når de oppstår. Funksjonalitet i en brukbar nettstedet vil være intuitivt og logisk, slik at brukerne får tilgang til den uten å måtte bruke tid på å finne ut hvordan det fungerer. En periode med testing med faktiske brukere av et nettsted er ofte den mest effektive måten å vurdere brukervennlighet med interaktive funksjoner.