Enkel installasjon av XP til USB Flash Drive

Enkel installasjon av XP til USB Flash Drive


Mange gode grunner finnes for å ha en USB-stasjon med en oppstartbar kopi av Windows XP på den. En av de beste grunnene er speed-installere XP fra en USB-stasjon er mye raskere enn å bruke en optisk stasjon. Også, hvis du ikke har en CD-stasjon, eller det er brutt, er dette kanskje den enkleste alternativ til å bruke XP CD.

Preparat

Sjekk at ingen viktige filer er på flash-stasjonen. USB-stasjonen vil bli formatert i ferd med å installere Windows XP, slette alt på harddisken.

Last ned og pakk de tre verktøyene gitt i Resources --- USB_Prep8, PEtoUSB, og bootsect --- og lagre dem på roten av harddisken din, som oftest C: stasjonen. Pakk PEtoUSB og USB_Prep8 til egne mapper, og deretter kopiere innholdet i PEtoUSB mappen til USB_Prep8 mappen. Pakk bootsect til rotkatalogen.

Til slutt setter du inn Windows XP CD. Lag en mappe på roten av harddisken og gi den navnet "WinXP" eller noe lignende. Kopier innholdet i Windows XP CD i den mappen.

Nå er vi klare for å starte installasjonen som skal ta mindre enn en halv time. Vær i forkant, men at du ikke bør lukke alle programvinduer før du får det. Hvis du skal lukke et vindu for tidlig, kan installasjonen mislykkes, og du må starte på nytt.

Opprette en oppstartbar USB Drive med Windows XP

Gå til USB_Prep8 mappen og dobbeltklikk på "usb_prep8.cmd" fil. Dette vil få opp et kommandovindu med en melding til "trykk en tast for å fortsette." Når du trykker på en knapp, et nytt program, PEtoUSB, vil åpne. La alle innstillinger som de er, og klikk på "Start".

Når PEtoUSB har kjørt ferdig (IKKE lukke vinduet), gå til Start-menyen i nedre venstre hjørne av skjermen, og klikk "Run." I Kjør-menyen, skriv "cmd" og trykk på <Enter>. En kommandovindu vil åpnes. Skriv "cd bootsect", og trykk på <Enter>. Deretter skriver du "bootsect / NT52: R" erstatte "R" med stasjonsbokstaven for flash-stasjonen.

Hvis alt gikk bra skal du se en melding om at oppstartskoden er oppdatert på målrettet volum. Nå kan du lukke alle vinduer unntatt usb_prep8.cmd vinduet som nå skal inneholde syv alternativer.

Trykk på <1> og <Enter> for å konfigurere oppsett kildemappen Windows. Finn "WinXP" mappen du opprettet tidligere, utheve den, og klikk "OK."

Trykk på <2> og <Enter> for å sette Virtual Temp Drive; det er her du datamaskinen vil holde filene mens de blir kopiert til USB-stasjonen. Du kan overdra UBRUKT katalogen brev (som "T" eller "Z").

Trykk på <3> og <Enter> for å angi målet USB stasjonsbokstav. Dette er den samme bokstaven du brukte da du kjørte "bootsect / NT52: R" kommandoen.

Når du har satt de tre første alternativene, trykk på <4> og <Enter> for å starte prosessen med å kopiere XP-filene til flash-stasjonen. Trykk "Yes" når programmet spør om det er OK å formatere flash-stasjonen, hvis du ønsker å kopiere filene til USB-stasjonen, og hvis du ønsker å gjøre USB stick den foretrukne oppstartsstasjonen. Når du blir spurt om du ønsker å avmontere minnepinne, velg "Ja" og fjerne USB-minnepinne.

Bruke Flash Drive å installere XP

USB flash-stasjon er nå en oppstartbar stasjon med Windows XP, og du kan bruke den til å installere XP på bærbare og stasjonære datamaskiner. For å bruke en flash-stasjon for å installere Windows XP, må målet hovedkort være i stand til å starte opp fra en USB-stasjon. Hvis datamaskinen er mindre enn to år gammel, har det sannsynligvis denne evnen, men sjekk brukerhåndboken hvis du er usikker. Sett datamaskinens BIOS-konfigurasjon til å boote fra USB, setter du minnepinne, og start maskinen på nytt. Skriv inn tekst modus oppsett, og følg instruksjonene på skjermen. Når det er ferdig omstart datamaskinen, og gå inn i GUI oppsett for å fullføre. Ikke fjern flash-stasjonen før Windows Start-menyen vises.