Enkleste måten å fjerne Spyware

Enkleste måten å fjerne Spyware


Spionprogrammer er programvare som viser annonser eller aktivt samler inn personopplysninger fra vertsmaskinen. Denne informasjonen kan deretter sendes via Internett til en annen datamaskin og benyttes i en rekke måter. Annonsører bruker spyware som en måte å spore programvare brukernes vaner. Spionprogrammer kan være en stor sikkerhetsrisiko, og ikke minst utrolig irriterende. Microsoft Windows-brukere kan lett oppdage, rent, fjerne og unngå spyware ved å laste ned en gratis kopi av Microsoft Security Essentials.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer Microsoft Security Essentials (se Ressurser). Denne gratis anti-malware programvare er tilgjengelig for Microsoft-kunder som bruker Windows XP SP2 eller høyere, Windows Vista og Windows 7.

2 Kjør programmet og klikk på "Oppdater" for å laste ned de nyeste sikkerhetsoppdateringene og definisjoner. Deretter klikker du på "Home" -kategorien.

3 Klikk på alternativknappene for å velge en skannemetode. Velg "Quick Scan" for å sjekke bare harddisk områder der spyware, virus og annen skadelig programvare er mest sannsynlig å bli funnet. Velg "Full Scan" for å grundig skanne alle områder av harddisken for skadelig programvare. Velg "Custom Scan" for å velge bestemte områder av harddisken manuelt å skanne.

4 Klikk på "Scan Now" knappen for å starte den valgte skanneprosessen. Microsoft Security Essentials vil skanne det valgte området på harddisken for eventuelle mistenkelige filer. Vurdere resultatene når skanningen er ferdig, og klikk for å tillate programmet å rense eller fjerne eventuelle trusler funnet.