Er det best å lagre digitale bilder på minnepenner?

Flash-minne, som har blitt stadig mer populært de siste årene, er et alternativ til tradisjonell harddisk lagring. Flash-minne er generelt tryggere og mer pålitelig som et sted å lagre mediefiler, som digitale bilder.

Ingen bevegelige deler

Den største forskjellen mellom minnepinner og harddisker er at flash-stasjoner ikke har noen bevegelige deler. En harddisk er egentlig en plate med data om det som spinner rundt. En enhet vil skrive og hente data på platen etter behov. Med tiden denne platen og disse bevegelige delene kan slites ned, eller hvis harddisken er i en bærbar PC og bærbar PC faller ned eller slo mot noe, kan harddisken bli ødelagt. Flash-stasjoner bruker en solid state minne brikke som lagrer data, noe som gjør det mye vanskeligere å slites ned over tid eller bli ødelagt på grunn av å bli utelatt eller slo. Siden minnepinner vare lenger enn harddisker, er det best å sikkerhetskopiere data og mediefiler med dem i motsetning til harddisker.

portabilitet

Flash-stasjoner er vanligvis svært liten, noen ganger mye mindre enn en hånd eller finger. Dette gjør dataene på minnepinner svært bærbare, så overføring av data er praktisk.

tilkobling

De fleste flash-stasjoner kobles til en datamaskin via USB (Universal Serial Bus). Dette er en rask måte å overføre filer, og siden USB er utbredt (på nesten hver datamaskin i verden), vil en flash-stasjon være i stand til å overføre filer til nesten hvilken som helst datamaskin. Hvis du ønsker å overføre data fra en harddisk til en annen, ville det ta krever mye arbeid; overføring av data via USB med en flash-stasjon er enkel og rask. Hvis du ønsker å overføre digitale bilder fra flash-stasjonen til en annen datamaskin for å vise dem frem, kan du gjøre det i løpet av få minutter. Med en harddisk, kan det ta flere timer.

Strømforsyning

Flash-stasjoner krever ikke en ekstra strømforsyning, i motsetning til harddisker. De får strøm fra USB-porten, noe som gjør dem enda mer praktisk å bruke. De krever mye mindre samlet strøm enn en harddisk, noe som gjør dem mer effektive for bruk med bærbare datamaskiner og bærbare enheter drevet av et batteri.

The Verdict

Alle ting betraktes, bruker minnepinner til å lagre digitale mediefiler som bilder er effektiv og praktisk. Hvis du ønsker at dine digitale bilder for å være trygg og lett omsettelige, lagre dem på en flashdisk er bedre enn å lagre dem på en harddisk.