Er det dårlig å holde min batterilader i Min laptop hele tiden?

De fleste produsenter av bærbare datamaskiner anbefaler ikke å forlate en bærbar datamaskin tilkoblet hele tiden, fordi det kan redusere den totale levetiden til det oppladbare batteriet. Hvis en laptop batteriet er fulladet, produsenter anbefaler at en bærbar PC være koblet fra strømledningen og batteriet være minst delvis utladet før den er plugget inn igjen. I tillegg etterlot seg en laptop plugget i hele tiden, spesielt når det ikke er i bruk, bruker mer energi.

Bakgrunn

De fleste bærbare datamaskiner laget av store produsenter som Dell, Apple og Hewlett Packard, bruker oppladbare litium-ion-batterier. Disse batteriene er laget for å holde sin opprinnelige batterikapasitet over flere hundre utslipp "sykluser", som er definert som fullstendig drenering et batteri og deretter lade den til full kapasitet. Apples hjemmeside anbefaler å holde elektronene i et litium-ion-batteri "flytte til," som betyr ofte å bruke maskinen på batteri alene.

lading

Et ofte misforstått aspekt av laptop-batterier er ideen om "overlading." Forbrukerne lurer på om du holder en laptop plugget kan tømme et batteri levetid. De fleste moderne bærbare datamaskiner har batterier som er laget for å slutte å lade og bare bruke strøm når den når en full lading. Ifølge Battery University, kan lithium-ion-batterier forbli koblet til en lader uten batterikapasiteten blir sakte drenert. Men lading et litium-ion-batteri kan være en sikkerhetsrisiko hvis batteriet overopphetes til et visst punkt, ifølge Battery University.

Full Discharge

Et annet dilemma bærbare eiere står overfor er om, og hvor ofte, bør de helt ut sine bærbare batteriet før du setter den tilbake i å bli belastet. Eldre bærbare datamaskiner som brukes nikkel-kadmium batterier opplevd det som kalles en "minneeffekt" som, hvis batteriet ble bare delvis utladet deretter lades til 100 prosent, så ut til å "huske" lavere kapasitet. Av denne grunn, produsenter anbefales fullt utlading et nikkel kadmium-batteri før opplading. Men moderne lithium-ion-batterier er ikke utsatt for minneeffekt, ifølge Battery University, som anbefaler at brukerne bare delvis lader du ut batteriet før du lader. Men ifølge Hewlett Packard hjemmeside, brukere bør fortsatt periodevis helt ut et litium-ion-batteri for å unngå et tap i sin totale levetid.

energibruk

Et annet hensyn for å holde en laptop plugget i hele tiden er strømforbruket. Ifølge en artikkel desember 2008, Slate Magazine, bør laptop-brukere unngå å forlate sin laptop koblet til når det ikke trenger å være. Det er fordi selv når en bærbar PC er i "hvilemodus" eller er helt slått av, er det fortsatt bruker en liten mengde energi. Faktisk, ifølge Slate artikkelen "standby", som er den som brukes av ulike elektriske komponenter som datamaskiner og husholdningsapparater, kan utgjøre så mye som 5 prosent til 10 prosent av bolig energiforbruket i enkelte land.