Er Irfanview trygt å bruke?

Er Irfanview trygt å bruke?


Irfanview er et gratis bildebehandlingsprogram tilgjengelig på nettet. Som med all programvare oppnådd på denne måten, er det bare så trygg som kilden til nedlastingen.

Funksjon

Irfanview er mangesidig programvare som brukes av nybegynnere og profesjonelle for å endre størrelse, beskjære og justere farger automatisk eller manuelt.

anbefalinger

Irfanview utvikler Irfan Skiljan anbefaler å laste ned sin programvare via Cnet.com. Cnet skanner jevnlig for sine nedlastinger for virus, og er en av de tryggeste stedene å laste ned programvare, sier Chris Pirillo, president i lockergnome.com, i en april 2009 CNN teknologi kolonne.

potensielle problemer

Secunia.com sier Irfanview 3.x og 4,0 kan være utsatt for skadelig programvare og advarer brukerne om ikke å åpne noen filer med .PAL forlengelse med mindre de stoler på kilden.

andre nettsteder

Fordi det er et gratis program, vises Irfanview på flere nettsteder. Én person rapporterte problemer med sin datamaskin etter laste den ned fra MySpace, ifølge Siteadvisor.com.

Ekspertråd

Pirillo sier for å unngå å laste ned fra nettsteder som har "blinkende tekst reklame GRATIS nedlastinger" og er skrevet i dårlig engelsk.