Et alternativ til Netbooks

Et alternativ til Netbooks


På slutten av 2000-tallet i en tid med lavkonjunktur, små lav hastighet "netbooks" ble populære datamaskiner på grunn av sin portabilitet og lav pris. Selv om netbooks fortsatt tilgjengelig i dag, Apples utgivelsen av iPad i 2010 endret landskapet av ultraportable PC-markedet. Siden da har flere andre selskaper sluppet tavle-PCer av sine egne. Hvis du har tenkt på å kjøpe en netbook, vurdere en tablet PC som et mulig alternativ.

netbook Fordeler

De fleste netbooks kjører operativsystemet Windows. Dette betyr at - med noen begrensninger - du kan bruke en netbook til å kjøre programvare som du er kjent med, og unngå å måtte lære nye programmer og grensesnitt. Netbooks er svært billig - ofte koster $ 300 eller mindre - og veier mindre enn full størrelse bærbare datamaskiner, noe som gjør dem svært portabel. Selv om en bærbar PC kan være belastende å bære uansett hvor du går, vil du sjelden ser i tillegg en netbook til vesken eller kofferten. Sammenlignet med en tablett datamaskin, er en ekstra fordel med en nett-PC det faktum at den har en fysisk tastatur. Selv om mange tabletter er kompatibel med eksterne tastaturer, har de ikke inkluderer dem. Du vil vanligvis finne at det er mye enklere å legge inn store mengder tekst på et tastatur enn ved å trykke på et virtuelt tastatur på en skjerm.

netbook Ulempene

Sammenlignet med tabletter, netbooks lider fordi de ikke kjøre programvare skrevet spesielt for plattformen. Windows-programvare er utviklet med full størrelse bærbare og stasjonære datamaskiner i tankene - datamaskiner med raskere prosessorer og mer RAM. Hvis du prøver å kjøre kompliserte programmer eller flere programmer samtidig på en netbook, kan du oppleve at ytelsen er mye dårligere enn det ville være sammen med andre typer datamaskiner. Netbooks også er i stand til å kjøre mange dataspill. Selv om tavle-PCer som iPad har vanligvis tregere prosessorer i form av klokkefrekvens, de kjører programvare skrevet spesielt for dem, og på grunn av dette kan virke mye raskere.

Tablet Fordeler

I tillegg til det som oppfattes som ytelsesfordeler, tabletter også nytte av å være mindre og lettere enn netbooks. For eksempel veier iPad ca 1,5 pounds. Få netbooks kan matche sin 10-timers batterilevetid. Tabletter er gode enheter for å lese bøker, se filmer eller spille spill på sofaen. Mange tabletter inkluderer også innebygd 3G trådløse adaptere. Hvis du abonnerer på en mobildata tilgang planen, kan du komme på nett med en tablett hvor du kan motta telefon cellular signal. Hjemme, kan du bytte til den interne Wi-Fi-adapter og surfe på Internett ved hjelp av ditt eget trådløse ruteren.

Tablet Typer

Ifølge ABI Research, iPad hadde en 85 prosent andel av tabletten markedet i 2010. Men andre selskaper bringe tabletter av sine egne til markedet. Per 2011, de mest fremtredende konkurrentene er tabletter som kjører Googles Android operativsystem. Fordi Android er gratis, kan det tiltrekke maskinvare- og programvareutviklere for å konkurrere med Apple. Microsoft forbereder også en kommende operativsystem, Windows 8, som vil være optimalisert for å kjøre på nettbrett. Microsoft er ventet å slippe Windows 8 i 2012.