Ethernet Cat5 Vs. CAT6

Ethernet Cat5 Vs. CAT6


Den høye etterspørselen etter økende overføringshastigheter over nettverk slik som internett har fremmet utviklingen av raskere typer nettverk og Ethernet-kabler. To av disse kablene inkluderer kategori 5 og kategori 6.

Utvikling

Kategori 6, eller CAT6, er kabel langt overlegen til Cat5. Selv om kategori 5 forbedret, eller CAT5E, kabel erstattet Cat5 som standard, er CAT6 snart å være den ultimate etterfølger av de to.

bakover~~POS=TRUNC kompatibilitet~~POS=HEADCOMP

Den kategori 6 Ethernet-kabelen er bakoverkompatibel med Cat5, Cat5e og Cat3 maskinvare (det vil si, den har evnen til å koble til tidligere standard nettverksporter), men Cat5 kan bare arbeide med kategoristandarder lavere enn seg selv.

Hastighet

Cat5 kabler kan overføre data med en hastighet på 100 megabyte per sekund. CAT6, på den annen side, kan nå hastigheter over 10 ganger raskere enn Cat5, nærmer rater på over en gigabyte per sekund.

Effektivitet

Visuelt er CAT6 kabel tykkere enn Cat5 fordi den har mer vridd kobbertråd og gir bedre effektivitet i å redusere innblanding utenfra, kjent som støy fra andre nettverk.

Industry Standard

Med nye teknologier, er Cat5 kabel ansett foreldet, og de fleste elektroniske butikker ikke lenger bære Cat5 kabler. Cat5 etterfølger, CAT5E, er den nåværende markedsstandard, men CAT6 er spådd favoritt av fremtidig marked.