Excel Formel erstatte en bokstav i et ord

Excel Formel erstatte en bokstav i et ord


Excel er et regnearkprogram fra Microsoft som er inkludert i sin Office-programvare. Det er allment tilgjengelig på PC og Mac. Regnearkprogrammer administrerer data gjennom en rekke tabeller med hver dataverdi i en annen celle. Det er noen ganger nyttig å erstatte en bokstav, et ord eller bare et bestemt sett med tegn, i en hel haug av celler.

Formula Layout

Formelen må finne sett med tegn, fjern disse tegnene fra celleinnholdet og deretter erstatte dem med et annet ord. For å holde alt rett, kan bruke A1 som cellen som inneholder uttrykket, B1 som cellen som inneholder bokstaven eller kombinasjon av bokstaver for å fjerne og C1 som cellen med bokstaven, eller kombinasjon av bokstaver for å sette inn.

BYTT Funksjon

Kjernen funksjonen vil være BYTT funksjon. Denne funksjonen har fire parametre; "Gamle tekst", "start num", "num tegn" og "ny tekst", i den rekkefølgen. Den "gamle tekst" vil være A1 og "ny tekst" vil bli C1. Problemet er å identifisere hvor karakter (er) eksisterer og hvor mange som skal fjernes.

Identifisere Character Beliggenhet

FINN-funksjonen kan brukes til å bestemme plasseringen av tegnet i teksten. Parameterne er de "finner teksten", som ville være B1 i vårt tilfelle, og "i teksten", som ville være A1 for oss. Hvis du ønsket å finne bare den andre B1 eksempel kan du bruke den samme FIND uttalelsen i en annen FIND siste, og valgfri parameter, "start num."

Antall tegn til Fjern

Antall tegn for å fjerne kan bestemmes på flere måter, men det enkleste er å bruke LEN-funksjonen på mobil du søker etter, B1, for å få antall tegn. Dette vil fjerne like mange tegn som du søker etter, effektivt erstatte karakter (er).

alternativ metode

Innbytteren funksjonen kan også brukes hvis du vil erstatte flere forekomster av de samme tegnene i teksten. Den store begrensningen av erstatning er du nødt til å erstatte alle tegnene i en funnet streng, ikke bare noen av dem i teksten. Dette ville være verdifullt hvis du ønsket å konvertere "snakker" til "sier", men la "snakke" alene.