Excel Tips & Opplæring

Microsoft Excel er generelt ansett som verdens mest brukte regnearkprogram. Å være kompetent i bruk av Excel er en nødvendig ferdighet i mange kontorer og bedrifter i dag. For de som er nye til å bruke Excel, er det noen tips som vil gjøre programmet enklere å bruke.

Bedre enn å kutte

Når du kutter en celle eller hele raden med data og lime det andre steder, det er et stort "hull" igjen. I stedet for å klippe og lime (og måtte gå tilbake og rette hullet i regnearket), flytte musen over cellen eller rad du ønsker å flytte. Når fire pil vises, holder du nede "Shift" -tasten og deretter drar cellen eller raden til der du ønsker det. Slipp "Shift" -tasten og dataene vil bli flyttet uten å forlate et hull bak.

Legge inn de samme dataene i flere enn én celle

I stedet for å legge de samme dataene på nytt i en gruppe av celler, eller skrive dem en gang og deretter kopiere og lime inn innholdet, kan du bruke denne kjekk liten triks: Bruk musen til å velge celleområdet du vil inneholde de samme dataene. Begynn å skrive dataene uten hensyn til det som vises i en bestemt celle, og trykk "Ctrl" + "Enter" på tastaturet. Dataene vises i alle cellene, og du har bare skrevet det en gang.

Flytt mellom regneark raskt

For de gangene du har flere regneark åpne innen en arbeidsbok, er det nyttig å kunne navigere mellom dem raskt. Snarere enn å fjerne hendene fra tastaturet for å fange musen og klikk på fanen for regnearket, kan du bruke denne tastatursnarveien: Trykk "Ctrl" + "Pagedown" for å flytte umiddelbart ett regneark til høyre, og "Ctrl" + "PageUp "for å flytte ett regneark til venstre.