Excel Visual Basic for nybegynnere

Excel Visual Basic for nybegynnere


Visual Basic for Applications (VBA) er et programmeringsspråk som brukes til å tilpasse Microsoft Office-programmer, inkludert Word, PowerPoint og Excel. Skrive en kort stykke VBA-kode kan eliminere repeterende oppgaver som formatering samme typer dokumenter, utføre de samme typer beregninger eller åpne en rekke dokumenter.

Lokasjon

VBA er forhåndsinstallert i Excel; du trenger ikke å kjøpe det separat. Koden er skrevet i Visual Basic Editor (VBE), som nås ved å trykke på "Alt" og "F11" tastene sammen på tastaturet.

Miljø

Når åpen, VBE (også kalt Integrated Development Environment, eller IDE) har en grei navigasjonstreet vindu. Ifølge University of Utah, er det aktuelle prosjektet alltid oppført som standard prosjekt VBAProject (Bok1), som også ligger i vinduet, på venstre side, er du en oversikt over åpne prosjekter samt noen filer som er passord- beskyttet og kan ikke endres av en bruker (for eksempel Adobe Acrobat forfatter).

VBA-funksjoner

En VBA-funksjonen erstatter en formel i et regneark. Dette er enda mer nyttig hvis formel er komplisert eller lang. For eksempel formelen for beregning standardavvik krever mange trinn: erstatte formelen med et stykke VBA koden betyr at du bare trenger å skrive formelen gang.

regler

VBA, som de fleste programmeringsspråk, har regler for syntaks og variabelnavn. Ifølge den University of Virginia, må variabelnavn begynne med en bokstav, store og små bokstaver, og bestå av bokstaver, tall og andre tegn. Spesialtegn som #, $,%, & og! er ikke lov.

Ved hjelp av makroer

For å komme i gang med VBA, kan du spille inn en makro og deretter vise koden som er opprettet. Start for eksempel makro opptak (fra "makro" menyen), formatere en celle i fet skrift, og deretter stoppe opptaket. Når du redigerer makro, vil du være å se på koden som ble opprettet av Excel. Prøv å ta opp en annen makro (for eksempel for å kursiv cellen), og deretter sammenligne de to deler av koden for å merke endringene. Ifølge University of Virginia, lage små deler av koden på denne måten kan hjelpe deg å lære Visual Basic, uten egentlig å måtte skrive noen kode.

Hvor får du hjelp

Hjelpefilen for VBA er i utvikleren bånd (på den øverste verktøylinjen). Ifølge Microsoft, hvis du ikke ser utbygger bånd, kan det hende du må vise utvikleren bånd fra "Verktøy" -menyen. Det er også et omfattende hjelpemenyen på Microsofts nettsted.