Feilsøking en Compaq Presario Model 5660

Feilsøking en Compaq Presario Model 5660


Enten du bruker HP Presario 5660 for hjemmet eller bedriften, er det viktig å ha noen grunnleggende feilsøking ferdigheter. Få profesjonell tjeneste for en eldre modell som Presario 5660 kan koste prohibitive, så jo mer du kan gjøre på egen hånd, jo bedre blir du.

Bruksanvisning

1 Slå av Presario 5660 og fjerne alle eksterne enheter, for eksempel skannere, kamera dokker og skrivere, koblet til datamaskinen. Slå på PC og sørge for at det fungerer med bare tastatur, skjerm og mus tilkoblet.

2 Legg hver perifer tilbake én om gangen til du identifisere problemet enheten. Last ned og installere en ny driver for det stykke maskinvare. En dårlig enhet eller dårlig sjåfør på en enkelt enhet kan føre til at hele Presario 5660 å oppføre seg dårlig.

3 Slå den Presario 5660 ned og ta ut strømledningen. Snu enheten rundt slik at baksiden vender mot deg, og deretter fjerne skruene fra baksiden og løft dekselet av datamaskinen.

4 Finn minnemodulene på datamaskinen hovedkort. Se etter de små hvite klemmene som holder minnemodulene på plass, deretter spre disse klippene fra hverandre for å løsne minnet. Trekk alle unntatt én av minnemodulene ut av PC-en startes igjen.

5 Test hver minnemodul for å identifisere eventuelle defekte seg. Bytt den defekte minnemodulen med en ny. En defekt minnemodul kan føre til problemer som fryser, uventede nedstengninger og problemer med programmer som kjører sakte.

6 Spray innsiden av Presario 5660 sak med en boks med komprimert luft for å fjerne oppsamlet støv og rusk. Konsentrer deg om området rundt strømtilkobling, ettersom støv fra rommet har en tendens til å hope seg opp det som det er sugd inn av Presario fan.

7 Test harddisken ved å trykke på "F10" tasten etter at datamaskinen starter og fullfører minne teller. Gå til diagnosemenyen og kjøre diagnostiske tester på harddisken. Sikkerhetskopier data på en gang og kjøpe en ny harddisk hvis noen problemer er notert.