Fem Care tips for Disketter

Fem Care tips for Disketter


Tidlig disketter startet bokstavelig talt floppy, som sine store dimensjoner - 12 tommer i diameter - og tynne, fleksible plastdeksler gjort dem bøyelig. Disse attributtene bedt om stell og håndtering standarder som forblir relevant å opprettholde dagens mindre, disketter høyere tetthet. Selv om nyere, raskere, høyere kapasitet media bety redusert avhengighet av disketter, du fremdeles kan ha en skuff eller en boks full av disse gamle fete. For å holde disketter levedyktig, behandle dem med forsiktighet. Hvordan du håndterer dem og redusere sin eksponering mot farer i deres miljø gå en lang vei mot å forlenge eller forkorte levetiden.

temperatur~~POS=TRUNC Extremes

Disketter og varme eller kulde hører ikke sammen. Hvis et miljø utgjør skade på barn og dyr, det vil ikke behandle dine disketter noe bedre. Ikke låse dem i en bil eller bære dem rundt når du ikke trenger dem med deg. En diskett magnetiske opptaksmedium - den tynne runde kjeks inne at plastskall - vil svare godt til sparsom det fra enten temperatur ekstreme. Høy varme kan også deformere huset, gjengi innholdet uleselig.

magneter

Dekonstruere en gammel floppy ved å fjerne dekselet, og du avslører en rusten brun disk som ser ut som opptaksbånd - med god grunn. Den er laget av samme type treverdig-oksid belagt plast som danner grunnlaget for kassett og reel-to-reel opptak. Diskettstasjoner bruker magnetiske felt for å skrive og slette data på at spinkel lagringsmedium. Expose en diskett til andre magnetiske felt, og du risikerer å miste dataene det butikker. Verre ennå, vil du finne magneter på steder du kanskje ikke innser at de er vant, inkludert stereo og PC-høyttalere, samt steder du forventer, som magnet-støttet visittkort.

Skitt og støv

Grime skader overflaten av diskettopptaksmedium, delvis på grunn av skitt slitende egenskaper. Røyk og andre miljøgifter bidrar til disketter 'bortgang, også. Dine egne hender har potensial til å forårsake skade på grunn av de etsende egenskapene til oljer i huden din. Motstå fristelsen til å trekke tilbake lukkeren på disketter hardt skall med høy tetthet eller trykk på opptaksflaten avdekket gjennom sporet i større, virkelig disketter. Hold dem borte fra væsker, også.

mishandling

Disketter kan deformere hvis de er lagret på feil måte. Plasser dem stående i en beskyttende oppbevaringsboks, ikke flatt på en hylle, binders til et dokument eller bundet opp med gummistrikk. Hvis du bruker selvklebende etiketter til disker for å identifisere deres innhold, bruk blekk, ikke blyant, for å unngå å få viskelær smuler i disk skjell, og ikke skriv på etikettene som om du fyller ut en tredelt form. For sikkerhets skyld, full etikettene før du henge dem på.

Overforbruk

Ikke behandle disketter som dyrebare arvestykker. Selv sturdiest er designet for å være disponibel. Sikkerhetskopier innholdet i disketter og trekke dem hvis du kan. Hvis du eier vintage programvare som bruker floppy-basert fullmakter eller montører, innse det faktum at til slutt, vil dine eiendeler blir uleselig. Mens noen disketter slå sjanser og være leselige i flere tiår, ikke stole på dem for å overleve behovet for data de inneholder.