Fem grunner til å bytte til Linux

Fem grunner til å bytte til Linux


Som et alternativ til Windows og Macintosh, Linux rask, cutting-edge, billig (det er gratis!) Og stabil. Det tilbyr en rekke databehandling opplevelser som Windows og Macintosh bare ikke kan matche. Med sine 400 + distribusjoner (versjoner) Linux kan gi både nye og erfarne brukere en ny "smak" når de føler for det.

Linux er gratis

Linux er gratis. For å installere Linux på maskinen hjemme er så enkelt som å klikke på "Last ned" og brenne diskfilen (i form av en ISO-bilde) på en CD eller DVD. Deretter kan du starte fra CD / DVD og installere operativsystemet på harddisken. Mange tilbyr en "LiveCD" der du kan teste operativsystemet før installasjon.

The Variety av Linux

Utfordringen nye brukere står overfor er å avgjøre hvilke distribusjon av Linux de ønsker å installere. Du kan velge mellom den svært populære, som Ubuntu, Fedora, Opensuse eller Mint, til nyere eller mindre anerkjent, som Zorin, PC-OS Linux eller Slax. De er alle forskjellige, selv om de deler Linux "kjernen". De er alle unike, og tilbyr ulike nivåer av kompleksitet som kan være skremmende for nye brukere. Distribusjoner som Ubuntu, Mint og PCLinuxOS tilby en meget Windows-lignende databehandling. Faktisk er det noen Linux-distribusjoner, som YLMF Linux, som forsøker å etterligne Windows helt; det er mange som prøver å etterligne Macintosh utseende, som drøm Linux og MacPup; og det er mange flere fortsatt at er rett og slett unikt, som Crunchbang (#!) Linux, eLive, eller Joli OS.

Linux resurrects eldre utstyr

En annen grunn til å bruke Linux er fordi det kan bidra til å bevare eldre utstyr. Distribusjoner som Puppy Linux, TinyME og Damn Small Linux er opprettet med det formål å gjenopplive eldre maskiner. Datamaskiner som overbelastes ned fordi Windows bruker for mye RAM kan finne nytt liv med et OS som får plass på en 1 GB flash-stasjon. Noen vil passe inn 500MB! De bruker mindre plass og trenger færre ressurser, noe som betyr at den samme hengemyr datamaskin kan nå sette disse ressursene mot programvaren du vil kjøre, og mot surfing på nettet raskere, med en nettleser som trolig også blitt trimmet ned.

Linux-programvare

Linux-programvare, som operativsystem, er åpen kildekode og gratis. Så hvis du er vant til å bruke proprietær programvare som Microsoft Office, Appleworks eller Photoshop, må du kanskje å bli vant til å bruke åpen kildekode-kolleger som Openoffice eller GIMP. Du vil snart finne ut at de ofte fungerer så bra, og det faktum at de er gratis kan gjøre du liker dem enda mer. For desktop publishing, finner du programvare som Openoffice, Scribus eller AbiWord; for bilderedigering, vil du bruke GIMP eller InkScape; for videoredigering, vil du finne Avidemux, DeVeDe eller Cinelerra.

Cutting-Edge Desktop Forbedringer

En av de beste aspektene av Linux er dens nyskapende skrivebordseffekter. Hvis du liker Windows, vil du som Linux-distribusjoner som bruker Gnome skrivebordsmiljø. Det er svært like, og du vil finne ved hjelp av det er behagelig. Men hvis du ønsker flammer å skyte ut hver gang du lukker et vindu, eller hvis du liker et vindu for å kaste seg inn i et fly og fly bort når den er minimert, kan du prøve en distribusjon som bruker KDE skrivebordsmiljø. Enda mer utrolig er det E17 "opplysningstiden" skrivebordsmiljø. Det er andre skrivebordsmiljøer som er populære på grunn av deres hastighet, som LXDE og XFCE, men KDE og opplysningstiden som er mest imponerende når det kommer til desktop effekter.