Fem måter å beskytte deg mot identitetstyveri

Fem måter å beskytte deg mot identitetstyveri


Identitetstyveri er definert er praksisen med noen tar din private informasjon som identifiserer
og bruke den til å begå svindel i ditt navn. The Federal Trade Commission (FTC) sier at disse tyvene bedra opptil 9 millioner mennesker per år. For ofre for identitetstyveri forbrytelser, utvinne penger eller en god kredittvurdering er en involvert prosess. Derfor forebygging presenterer den beste beskyttelsen (Referanse 4).

Credit Report

Amerikanske forbrukere har rett til en gratis kopi av deres individuelle kreditt-rapporter en gang i året (Referanse 4). Forbrukere som er interessert i å sjekke for identitetstyveri dra nytte av denne loven ved å be om en kopi fra hver av de tre kreditt-rapportering selskaper: Experian, Equifax og Transunion (Referanser 1 og 4). Når du har fått den gratis kopier av rapporten, se nøye over dem etter tegn på bruk du ikke kjenner. For eksempel, hvis du er et offer for identitetstyveri, kan du legge merke til nye kredittkontoer som du ikke åpner deg selv.

telefon

Telefon svindel fortsatt stole på forbrukerens grunnleggende tillit til å få personlig informasjon for å stjele den personens identitet. Husk at hvis noen ringer deg hevder å være fra et velkjent selskap og ber om privat informasjon som et kontonummer eller personnummer, ikke gi denne informasjonen over telefonen. Et velrenommerte selskapet vil ikke ha et problem som venter på å drive forretninger i person. Hvis det ikke er en lokal bedrift, vil et ekte selskap ikke tankene å gi deg en samtale på et senere tidspunkt, derfor slik at du tid til å sjekke ut selskapets legitimitet.

Hvis et selskap kaller å si at du har vunnet en premie, ikke gi dem personlig informasjon. I stedet be dem om å sende deg en skriftlig søknad. Ring politiet og spør om det har hatt noen klager på selskapet før du sender søknaden tilbake.

Internett

Flere metoder bidrar til å holde din private informasjon og identitet trygg på Internett. For eksempel en av de mest grunnleggende er å velge et passord som er en kompleks blanding av bokstaver og tall. Selv da endre passord ofte.

Unngå å lagre passordene dine på nettet eller gi ut personnummeret ditt med mindre et område er kryptert. Krypterte nettsteder har programvare på plass som forvrenges signalene som sendes av nettsteder, e-post og så videre. Når du handler på nettet, sjekke bunnen av siden for en lukket hengelås symbol eller tekst som sier nettstedet er kryptert. Hvis et nettsted ikke har dette, folk er i stand til å lese din private informasjon på et nettsted rekkefølge. Bruk kun krypterte nettsteder.

Phishing

Phishing er en annen måte svindlere prøver å få informasjon på nettet. I de fleste tilfeller er dette innebærer å sende deg en e-post designet for å ligne sin offisielle korrespondanse fra en legitim nettside eller tjeneste du bruker. E-posten vil be om kontonummer, personnummer eller annen informasjon som en måte å komme inn i regnskapet.

Noen ganger de falske e-postene vil be om penger til en veldedig organisasjon eller be om hjelp fordi forfatteren er visstnok i en Dire personlige situasjon. Disse er som regel løgner laget for å svindle deg ut av din identitet eller penger. Sjekk alltid med den virkelige selskapet før besvare noen av disse e-postene. Den virkelige selskapet vil fortelle deg om det faktisk sendte dem eller ikke.

bevis

Ødelegge dine gamle dokumenter; ikke bare kaste dem bort. Kjøp et kontor papir shredder og makulere alle trykte dokumenter og gamle regninger, pluss alt som har ditt personnummer. adresse eller privat informasjon tyver kan bruke. Finne disse dokumentene og bruke dem til å opprette kontoer i ditt navn er en vanlig taktikk av de som begår identitetssvindel.