Fordelene av en web-basert OS

En Web-basert operativsystem er utformet på en grunnleggende prinsipp: folk i dag kan gjøre nesten alle sine databruk gjennom web-baserte applikasjoner, og de vil ha et operativsystem datamaskin som er tett integrert med web. I motsetning til desktop-baserte operativsystemer som Windows, som kan ta lengre tid enn et minutt å starte opp, kan datamaskiner som kjører en web-basert OS tas til web-baserte applikasjoner de bruker oftest i bare noen få sekunder etter at du slår på egen computer.

Bakgrunn

I juli 2009 annonserte Google sin nye operativsystem basert på sin populære nettleser, Chrome. Chrome OS er drevet utelukkende av nettet. Programmer er ikke installert på selve datamaskinen, men blir drevet gjennom Internett. I tillegg er svært lite data som er lagret på datamaskinens harddisk - bare de dataene som trengs for å lagre brukerens preferanser. Alle programmene kjøres i kategorien Chrome-nettleseren. Datamaskiner som kjører Chrome OS er kjent som Chromebooks. Andre Web-baserte operativsystemer inkludere Cloudo, Glide OS, Lucid, myGOYA. Informationweek rapportert i en mars 2011 artikkel som Motorola Mobility er å utvikle et webbasert mobile operativsystem. Alt som trengs for å kjøre en web-basert OS er en nettleser og en Internett-tilkobling.

Hastighet

En av de store fordelene med en web-basert OS er fart. Ifølge en artikkel november 2009 av "PC World," fordi Chrome OS er konfigurert i skyen, en Chromebook kan starte opp og være koblet til web-baserte applikasjoner i så lite som tre sekunder. Google har beskrevet opplevelsen av å bruke en Chromebook som mer som å bruke en TV enn en datamaskin. Windows-baserte datamaskiner tar betydelig lengre tid å starte opp selve operativsystemet, og legg deretter essensielle programmer, for eksempel anti-virus programvare, ulike maskinvaredrivere og tjenester, som alle forbruker minne.

Sikkerhet og enkelhet

En annen attraktiv funksjon av web-baserte operativsystemer er at det er mindre sjanse for uhell laster ned et virus, fordi datamaskinen ikke lagrer mye data eller kjøre programmer på selve datamaskinen. Når Google annonserte Chrome OS, Sundar Pichai, Googles visepresident for produktledelse, og Linus Upson, engineering direktør, skrev i et blogginnlegg at Chrome OS-brukere ikke vil måtte forholde seg til å installere anti-virus oppdateringer eller ofte laster ned sikkerhetsoppdateringer. Grensesnittet er "minimal å holde seg ute av veien," i henhold til blogginnlegg. Fordi en brukers data lagres på nettet, er det ikke behov for å overføre data fra en datamaskin til en annen hvis nødvendig. Det kan nås via web-basert grensesnitt.

Utviklere

Som forbruker aksept av web-baserte operativsystemer vokser, vil det skape muligheter for utviklere å skape mer lette, webbaserte programmer og nå et større publikum, ifølge en artikkel juli 2009 med "The Wall Street Journal." Denne trenden kan også føre til en kommersialisering av enkelte programmer, for eksempel Microsoft Office-pakke, noe som betyr at forbrukerne vil være i stand til å bruke web-basert tekstbehandling og regneark programvare på svært liten kostnad.