Fordelene av Microcontroller Over Microprocessor

Fordelene av Microcontroller Over Microprocessor


Til layperson, kan mikrokontrollere og mikroprosessorer virke som svært forskjellige enheter; Det er imidlertid viktig å merke seg at alle mikrokontrollere inneholder mikroprosessorer. Hovedforskjellen mellom en mikrokontroller og en multifunksjonell PC mikroprosessor er det generelle nivået av kompleksitet. Mikrokontroller prosessorer er utformet for å fylle en mindre, mer fokusert rekke roller, samtidig som bruk av rimeligere og mindre komplekse kretser. Den største fordelen med en mikrokontroller er at det tillater elektronisk automatisering i situasjoner der en full størrelse datamaskinen ikke er nødvendig.

Hvordan Fullt Funksjonell Mikroprosessorer avvike fra mikrokontrollere

En fullt funksjonell PC mikroprosessor er en kompleks enhet som inneholder tettpakket micro kretser. De fleste mikroprosessorer krever også gull på hver enkelt prosessor pin brukes til å koble til datamaskinens hovedkort, og legger til enda en regning til en allerede vanskelig å produsere varen. Når sammenlignet med den enkle kretsarkitektur som finnes i mikroprosessorene i mikrokontrollere, er det lett å se at mikrokontrollere spare penger. Prosessorene i mikrokontrollere er enten spesialbygd eller generelle prosessorer med et nivå av kompleksitet som ellers ville bli betraktet som foreldet. Når det mest moderne teknisk prosjektering er brukt på en mikrokontroller det gjør at enheten kan være svært kompakt, noe som gjør mikrokontrollere populære innenfor mobile enheter som mobiltelefoner og PDA-er.

Ideelle situasjoner fra Microcontroller Bruk

Mikrokontrollere skinne i situasjoner hvor begrensede datafunksjoner kreves innenfor en lett definerbare sett av parametere. Mikrokontrollere utmerke seg på lav grad av beregnings funksjoner som kreves for å kjøre enheter som for eksempel elektroniske parkometre, automater, enkle sensorer og enda hjemme sikkerhets utstyr. Mikrokontrollere omgir de fleste amerikanere i sine hjem og kontorer, være tilstede i enheter som TV, fjernstyrte stereoanlegg og selv de digitale datakomponenter av en tidtaker på en nyere komfyr.

Ved å bruke en PC i stedet for en mikrokontroller

Det er noen få programmer der det ikke umiddelbart klart om ikke en fullverdig PC er å foretrekke fremfor en mikrokontroller. For å kunne bestemme, vil ingeniøren måtte fastslå om fleksibiliteten til en full størrelse datamaskin er viktigere enn den pris lagring potensialet av en mikrokontroller system. Generiske mikrokontrollere har en viss grad av fleksibilitet; Men på grunn av deres iboende begrensninger i maskinvaren, applikasjoner som krever hyppige programvare- og firmware-oppdateringer er bedre tjent med en fullverdig PC. Mikrokontrollere, på den annen side, er det perfekte valget når du lager enkle elektroniske enheter som ikke vil endre seg mye over tid.