Fordeler og ulemper med bærbare datamaskiner Vs. Stasjonære PC-er

Fordeler og ulemper med bærbare datamaskiner Vs. Stasjonære PC-er


Valget mellom en stasjonær eller bærbar datamaskin kan være en vanskelig en. Du må vurdere om du heller vil ha muligheten til å jobbe hvor som helst eller spille de nyeste spillene. Du må også bestemme om muligheten til å oppgradere datamaskinen etter kjøp er en prioritet. Vurdere disse og andre spørsmål for å gjøre det best mulig kjøpsbeslutning.

portabilitet

Den største fordelen med en bærbar datamaskin er at du kan bruke den hvor som helst. Hvis du reiser ofte eller liker ideen om å jobbe eller spille på datamaskinen utenfor hjemmet, disse er sterke argumenter for en bærbar datamaskin. Slik flytter du en stasjonær datamaskin til et nytt sted, må du flytte datamaskinen chassis, skjerm, tastatur, mus og høyttalere. Å flytte en bærbar PC, er alt du trenger å gjøre nær det og plukke den opp.

oppgraderinger

Du kan tilpasse alle deler av en stasjonær datamaskin. Hvis du vil ha bedre spillytelse, fjerner skjermkortet og sett inn en ny. Du kan også installere flere skjermkort i noen datamaskin hovedkort. Hvis datamaskinen blir utdatert, kan du bytte hovedkort og prosessor, i hovedsak få en ny datamaskin i prosessen. I en bærbar datamaskin, de eneste delene som du vanligvis kan oppgradere er harddisken og hukommelsen.

ergonomi

Den lille tastaturet på en typisk bærbar datamaskin tvinger deg til å anstrenge hendene på en unaturlig måte å skrive. Over tid kan dette føre til belastning på håndleddet. På samme måte kan den lille skjermen på en bærbar datamaskin blir vanskelig å lese i lange arbeidsdager. En stasjonær PC gir deg frihet til å velge størrelsen på skjermen som du synes er mest behagelig og bruke komfortable, full størrelse tastatur og mus. Men du kan legge til alle disse komponentene til en bærbar datamaskin med USB-porter og en ekstra skjerm tilkobling.

spillytelse

En high-end stasjonær datamaskin hovedkort har spor for flere skjermkort og stasjonære datamaskiner - designet uten vederlag for å maksimere batteriets levetid - alltid har tilgang til de raskeste skjermkortene på markedet. Selv om mange bærbare datamaskiner utføre adekvat som spilleautomater, kan de ikke konkurrere med stasjonære datamaskiner.

strøm~~POS=TRUNC

Bærbare kjøpere krever god batterilevetid, stadig utfordre maskinvareprodusenten for å gjøre sine komponenter raskere og mer effektiv. Bærbare datamaskiner inneholder komponenter som er utformet for å trekke så lite strøm som mulig, og "National Geographic" magasinet anslår at en bærbar PC bruker omtrent halvparten av kraften til en stasjonær datamaskin. Du kan merke en svak reduksjon i den månedlige strømregninger hvis du kjøper en laptop i stedet for en stasjonær datamaskin for heltidsbruk.