Forskjellen mellom 4chan & Tumblr

Tumblr og 4chan er svært forskjellige nettsteder - det tidligere en mikrobloggingtjeneste og sistnevnte en anarkistisk image bord. Men, er forskjellen så mye i sine kulturer som sine funksjoner. Medlemmer av 4chan, for eksempel, har generelt en vill sans for humor som ofte smitter over til angrep på andre nettsteder. Den Tumblr samfunnet omfatter mange personlige kontoer med oppdateringer om medlemmenes hverdag og tanker.

4chan

Den 4chan nettsted, grunnlagt i 2003, er en av de mest besøkte oppslagstavler på nettet. Området får rundt 9,5 millioner unike brukere hver måned, ifølge en August 2010 rapport i BBC. Selv 4chan har meldingsfora, mesteparten av området fungerer som en "imageboard." Det betyr at medlemmene legge ut bilder, de fleste som de skaper selv. Bildene har en tendens til å rote det gøy på populære nettsteder eller inkludere ekstrem og ofte bevisst støtende humor. 4chan har også en sterk kobling med japansk kultur, inkludert japansk animasjon.

tumblr

Tumblr fungerer som en forenklet blogging tjeneste som lar deg legge til utdrag av tekst, bilder, videoer, lenker og andre deler av innhold. Den Tumblr format legger innhold i en kontinuerlig sentral kolonne, delt opp i sider. Du kan endre bakgrunnen og andre designelementer, men de fleste Tumblr blogger har en distinkt utseende. Tumblr, med sin vekt på å legge til korte stykker av innholdet når de oppstår til en bruker, sitter et sted mellom Twitter og tradisjonell blogging.

Kultur

I forhold til samfunnet, har 4chan mer distinkte stil. Mange av Internetts mest berømte spøk bilder - inkludert nå beryktede "rickroll" - stammer fra 4chan boards. Rickroll er der diskusjonsforumbrukerne vil poste linker de hevdet var relevant for emnet på hånden, men linkene faktisk tok leserne til en Rick Astley musikkvideo. Dermed har 4chan utviklet et gjenkjennelig personlighet. Tumblr har en mer spredt samfunnet på grunn av personlig karakter av hver konto. Det betyr at det er et svært bredt utvalg av innhold og stiler. For eksempel kan en person legge ut video oppdateringer om hans favoritt band, mens en annen kan skrive korte innlegg om virksomheten eller politikk. I så måte er Tumblr samfunn som ligner på noen annen blogging plattform.

Feide

Den oppfattes Kløften mellom Tumblr brukere og 4chan medlemmer førte til en online feide mellom brukerne av de to stedene. For eksempel, i november 2010 medlemmer av 4chan tydeligvis satt i gang en plan kalt Operasjon Overlord. Tanken var å få ned Tumblr ved flom sine servere på et bestemt tidspunkt ved hjelp av spesiell programvare. Men, som rapportert av MG Siegler i Techcrunch, Tumblr syntes å oppleve bare mindre forstyrrelser på den tiden. Faktisk 4chan styret selv gikk ned i et mulig forsøk på hevn fra Tumblr brukere.