Forskjellen mellom Domenenavn og Web Hosting

Forskjellen mellom Domenenavn og Web Hosting


Når du ønsker å nå nye potensielle kunder, forretningsforbindelser eller venner på nettet, kan du vurdere å lage en nettside. Mange programmer er tilgjengelig som du kan bruke til å utforme selve nettsiden, men når du ønsker å plassere nettsted på Internett, må du forstå forskjellen mellom domenenavn og web hosting.

Funksjon

Et domenenavn er menneskevennlige adressen til nettstedet ditt. Ofte er domenenavnet det samme som ditt nettsted tittel, bedrift eller navn. Webhotell er en tjeneste som du kjøper, slik at du kan lagre innholdet på nettstedet ditt, inkludert web-sider, bilder og skript, på en server som er tilgjengelig for Internett-brukere. Ditt domenenavn må peke til din Webhotell å knytte domenet med selve nettstedet.

innkjøp

Du kan registrere et domene og nettside hosting fra samme kilde, eller du kan kjøpe dem separat. Hvis du kjøper ditt domenenavn og hosting fra samme selskap, kan du være i stand til å spare penger, og trenger ikke å ta det ekstra steget for å knytte domenet og hosting ved å skrive inn Domain Name Service adresser. Men hvis du velger å kjøpe tjenester fra egne selskaper, må du oppgi minst to DNS-adresser for ditt nettsted vert inn ditt domenenavn kontrollpanelet.

bruk

Du vil registrere ett eller flere domenenavn i perioder på ett år eller mer. Hvis du ønsker å knytte flere domener med en nettside, kan du bare omdirigere de sekundære domenenavnene til den primære domenenavn. Du kan også bruke din hosting med flere nettsteder, bruker flere domenenavn, så lenge planen har nok plass i gigabyte. Du vil sette opp hvert domene separat i din hosting konto, og domener vil dele den tilgjengelige plassen og ressurser, for eksempel databaser.

Advarsel

Selv om du kan kjøpe en nettside hosting plan og sette opp ditt domenenavn, vil du og dine besøkende ikke kunne få tilgang til din nettside med ditt domenenavn før du kjøper domene og knytte det til vertens server. Men du kan fortsatt få tilgang til nettstedet via midlertidig nettadresse, at verten en gir. Dette er også nyttig under domenet forplantning periode, som er den tiden det tar for domenet ditt registrere deg for å sende informasjon om et nytt domene kjøp til Internett. Det kan ta opptil 72 timer for alle internettleverandører å gjenkjenne ditt domenenavn og servere den peker til.