Forskjellen mellom en DVD-R & + R

Forskjellen mellom en DVD-R & + R


Når DVD-brennere først ble tilgjengelig, kompatibilitet var et problem. Å vite hva som var kompatible, og hva var ikke var viktig. I disse dager er det nesten ingen forskjell, men det er fortsatt betydelige forskjeller mellom + og - leirene.

initial kompatibilitet

DVD-R var det første formatet utgitt (1997) og for tiden var det mest kompatible med hjemme- spillere. DVD-R er støttet av DVDForum. DVD + R ble utgitt senere (midten av 2004), og ble støttet av DVD-alliansen. DVD + R kan være problematisk for hjem spillere fra før 2004.

Kapasitet

DVDer har standardisert kapasitet (målt i gigabyte): DVD-5 (4.8GB), DVD-9 (8,5 GB), DVD-10 (9.7GB) og DVD-18 (17gb). DVD-5 og -9 er de to rådende kapasiteter.

Egenskaper

DVD-R ikke har noen spesielle funksjoner som det er designet for å passe DVD-standarden. DVD + R gjort forbedringer som ADIP (adresse i presporet) sporing og hastighetskontroll, noe som gjør innspilling mer nøyaktig og pålitelig. Mer robust feilhåndtering ble også gjennomført for å hjelpe mer nøyaktig brenning. Til slutt, DVD + R også brakt bitsetting, som er tillatt for bedre kompatibilitet.

DVD Alliansens medlemmer

Medlemmene av DVD Alliance er: Dell, HP, Mitsubishi / Verbatim, Philips, RICOH, Sony, Thomson og Yamaha.

DVDForum medlemmer

De DVDForum medlemmene er: Hitachi, Ltd., IBM Corporation, Industrial Technology Research Institute, Intel Corporation, LG Electronics Inc., Memory-Tech Corporation, Microsoft Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, NEC Corporation, Panasonic Corporation, Paramount Pictures Corporation, Pioneer Corporation Samsung Electronics Co., LTD., Sanyo Electric Co., Ltd., Sharp, Sony Corporation, Thomson, Toshiba Corporation, Walt Disney Pictures og TV, og Warner Bros. Entertainment Inc.