Forskjellen mellom en fil Header & filtypen

File overskrifter, eller filnavn og fil-navnet tillegg eller filtyper, er de to viktigste komponentene som utgjør identiteten til en datafil. Filer kan identifiseres på ulike måter både for brukeren av filen og til datamaskinen som kjører den. Det er mange muligheter for hva informasjonen i en fil header eller filtypen kan representere.

Hva er en fil Header?

En fil header er tekststreng før punktum i en fil som beskriver innholdet i filen. For eksempel, i filen "myreport.doc", "MYRE" er filhodet og beskriver filen som en rapport. File overskrifter består av tall, bokstaver og andre tegn, med de spesifikke tegn som er tillatt for bruk, avhengig av datamaskinens operativsystem.

Hva er en fil-navn Extension?

En fil-filtypen er teksten inkludert og følge prikken som angir filtypen. For eksempel i "myreport.doc", ".doc" er fil-filtypen og identifiserer filen som et dokument fil; dvs. en type tekstfil. Filnavn extensions er oftest tre tegn.

File topper in Action

Hvis en fil header ikke er låst, kan det gis nytt navn, siden hensikten med en filhodet er å bidra til å identifisere en fil for brukeren. Den "Lagre som ..." funksjon vanlig i mange dataprogrammer tillater brukere å navngi filer første gang. Hver fil header i en enkelt mappe må være annerledes, men filer i forskjellige mapper kan ha samme filhodet samtidig være forskjellige filer.

Fil-navn Extensions in Action

Det er generelt ikke tilrådelig å endre filnavn extensions, siden denne delen av filen er for datamaskiner å vite hvilket program du bruker til å åpne filen og hvilket symbol du skal bruke for å vise filen. Endre denne delen av filen kan føre til filer som ikke lenger kan åpnes, men endret fil-navnet utvidelser kan også bli endret tilbake til sitt opprinnelige format.