Forskjellen mellom en filserver og en FTP-server

File servering og FTP tjener er to forskjellige nettverk teknikker for datamaskiner som ofte jobber i konserten. Nettverksbygging er en metode for å dele informasjon mellom flere datamaskiner.

Funksjon

Filservere lagre data i et helt nettverk, akkurat som et individ maskinens harddisk lagrer data for den enkelte datamaskin. File Transfer Protocol (FTP) servere kjører en FTP-program for å utveksle filer over Internett, som er verdens største nettverk.

likheter

File servering og FTP tjener er både nettverks metoder som involverer filoverføring mellom datamaskiner. FTP-servere må jobbe sammen med filservere for å fungere. I et nettverk ved hjelp av FTP, filservere lagre data mens FTP-servere overføre dataene over Internett, med både å være nødvendig for filoverføring til å skje.

forskjeller

FTP-servere laste ned filer fra eller laste opp filer til fil-servere. FTP-servere flytte filer til og fra filserver steder. FTP-servere krever filservere, men filservere krever ikke FTP-servere, siden filservere også tjene ulike intranett nettverk ikke er koblet til Internett.