Forskjellen mellom en FTP-Secure FTP

To vanlige måter å flytte filer til webserveren er FTP og SFTP. FTP fulle navn er File Transfer Protocol. Den andre er Secure File Transfer Protocol og er basert på en mer sikker teknologi.

Filoverføringsprotokoll

FTP er en av de opprinnelige metodene for å sende filer over Internett. Det er veldig vanlig og er ofte standardmetoden tilbys av web hosting selskaper. Et problem med FTP er at det sender passordet over nettverket i klartekst. Det betyr at hvem som helst kan snappe opp dine påloggingsdetaljer og ulovlig tilgang til serveren din.

Det er mulig å sikre vanlige FTP med SSL-kryptering, som du ville gjort for å få tilgang til en sikker webside. Sjekk med Internett-leverandøren for å finne ut om FTP over SSL er tilgjengelig.

Secure File Transfer Protocol

SFTP er en sikker metode for overføring av filer over usikre nettverk. Det er ikke direkte relatert til vanlig FTP. Sikker FTP overfører filer ved hjelp av Secure Shell-kryptering som beskytter sensitiv kontoinformasjon og data. Den er tilgjengelig på noen server som kjører en SSH-tjenesten. Sjekk med din web hosting selskapet for å finne ut om SFTP støttes.

Hvilken du skal velge

Forskjellen mellom FTP og SFTP vil ikke påvirke hvordan du flytter filer til serveren din. Begge vil tillate deg å overføre filer til serveren din raskt.

Velge hvilken du skal bruke vil bli bestemt av hva som er tilgjengelig, og om du trenger sterk sikkerhet. Du trenger klientprogramvare som støtter protokollen du velger.