Forskjellen mellom Final Cut Pro og Adobe Premier

Forskjellen mellom Final Cut Pro og Adobe Premier


Mens begge lignende top-of-the-line videoredigeringsprogrammer, Final Cut Pro (FCP) og Adobe Premiere ulike når det gjelder kompatibilitet, gjennomføring, generelle stil og teknikk. FCP anses valget av fagfolk, og brukes mye av film og tv-redaktører, men det er mye dyrere enn Premiere.

Kompatibilitet med operativsystemer

FCP er synonymt med Apples operativsystemer. Faktisk FCP er eksklusivt tilgjengelig på Mac. På grunn av dette, PC-brukere som ønsker å redigere på et profesjonelt nivå tur til Adobe Premiere, som er kompatibel med PC og Mac. FCP er angivelig mer stabil enn Premiere, men dette er mest sannsynlig på grunn av det faktum at det kan kjøres på en Apple OS, som har en tendens til å ha færre stabilitetsproblemer enn Windows. På et stabilt, godt konfigurert PC, er ikke bare brukervennlig, men også effektiv Premiere.

Redigerer Interface

FCP bruk av et enkelt "dra og slipp" tidslinjen gjør det estetisk tiltalende for brukeren. Selv FCP utfører kompliserte oppgaver, fcps kommandoer er lett å lære og forstå. Premiere bruker et ikke-lineært arbeidsområde, og kan i utgangspunktet være veldig forvirrende, men Premiere ikke tilbyr mer arbeidsplass tilpasning enn FCP. På Premiere har hver funksjon sitt eget panel, som du kan flette sammen. Merkelig nok, hvis du gjør dette, vil oppsettet ligner Final Cut.

program Features

Funksjoner i Premiere favør er After Effects for video sammensetting, og Photoshop for grafikk, som integrerer perfekt med Premiere. Begge disse produktene er industristandarder. Når kjøpt som en del av en programpakke, Adobe-produkter danner en sømløs pakke som opererer nesten som en enkelt applikasjon. FCP har noen Mac-only funksjoner i sin egen, inkludert ProRes kodek, som tillater brukere å redigere HD-video. FCP har også sine egne effekter og overganger i programmet.

nye utgaver

FCP og Premiere jobbe hardt for å holde tritt med hverandre og en opp hverandre. Mens Adobe har bonus for å være knyttet til Photoshop og After Effects, gjør FCP opp for det med sin enklere grensesnitt. FCP handler om å bo på toppen av hver teknologisk utvikling. For å velge en for videoredigering behov, må du vurdere ditt operativsystem, budsjett og erfaring.