Forskjellen mellom Google Maps og Google Earth

Forskjellen mellom Google Maps og Google Earth


Google gir to lignende produkter, Google Earth og Google Maps, som bruker satellittbilder for å gi Internett-brukere et fugleperspektiv av verden rundt dem. Disse gratis programmer er kraftige verktøy for de som ønsker å visualisere Jorden. Men noen grunnleggende forskjeller mellom de to.

Plattform

Den mest grunnleggende forskjellen mellom Google Earth og Google Maps er at mens Google Maps kan nås via en nettleser, er Google Earth et program som må lastes ned og installeres på brukerens harddisk. Begge krever Internett-tilgang.

3-D Vis

En av funksjonene som skiller Google Earth fra andre visualiseringsprogramvare, inkludert Google Maps, er 3D-visualisering av visse byer, bygninger og naturlige landemerker. Med unntak av "street view", som gjør det mulig for brukere å skanne visse områder som om de var på gatenivå, er Google Maps begrenset til en todimensjonal visuell opplevelse.

Utenomjordisk Maps

Google Earth kan brukerne gå utover planeten og utforske overflaten på månen og Mars. Google Maps mangler denne funksjonen.

flyovers

Google Earth er laget for å gi brukerne en majestetisk veibro visuell opplevelse som de navigerer fra punkt til punkt. Google Maps har ikke denne funksjonen og er orientert mer mot å formidle informasjon enn skildrer verden på en visuelt stimulerende måte.

bruk

På grunn av sin unike visuelle aspekter, er Google Earth ofte brukt til underholdning. Google Maps er oftere brukt for utilitaristisk formål, for eksempel å finne bygninger eller skaffe veibeskrivelser.