Forskjellen mellom Hosting & Domain Providers

Forskjellen mellom Hosting & Domain Providers


En webadresse og websider som kan nås på denne adressen kan virke integrerende knyttet sammen, men de er teknisk ulike typer data. Tradisjonelt er de tjenestene du trenger for hver gitt av to typer selskaper: registrarer og web-verter. Registrarer er selskaper som du kjøper et domenenavn (yourdoman.com), og Web-vertene fysisk holder dataene for nettstedet ditt på servere som du leie eller lease.

basis~~POS=TRUNC

Rollen som registrar er å gi deg en tilgjengelig domenenavn, og dermed disse selskapene er kjent som domeneleverandører. Kontofører tjenester er ganske ensartet. De lar deg parkere et domenenavn og kontrollere tilgang til den. Webhotell tjenester og priser varierer sterkt mellom bedrifter og er mer komplekse. De grunnleggende tjenester som Web-vertene tilbyr er lagringsplass for websider, Web tilgang til siden (trafikk båndbredde) og administrativ tilgang til å endre nettfilene. Det er vanlig for registrarer å gi hosting-tjenester, og vice versa.

Oppsyn

The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, bedre kjent som ICANN, er en ideell organisasjon som har som mål å sikre interoperabilitet av domenenavn og tilhørende IP-adresser over Internett. ICANN skaper standarder og vedlikeholder en liste over akkrediterte domene leverandører som oppfyller minste beste praksis for utstedelse og service domenenavn. Målet er å sikre at hver nettside kan bli funnet uten konflikt. Hosting-leverandører, derimot, har ingen offisiell tilsynsorgan eller universal sett med standarder for hosting tjenestene de leverer.

kostnader

Vanligvis registrar kostnadene er lavere enn hosting kostnader. Faktisk vil mange Web-vertene lokke kunder med gratis domenenavn når de kjøper dyrere hosting-pakker. Domenenavn er mindre enn $ 10 per år, mens kostnadene ved hosting nettstedet for samme domene kan variere fra $ 50 til $ 240 og mer for hvert år. Forskjellen i pris er forbundet med tjenestene hver type selskapet tilbyr. Verter medføre høyere nivåer av Internett-trafikk, vedlikehold og support for å opprettholde kunde nettsteder.

avanserte tjenester

Web-vertene holde store mengder data for kunde nettsteder og administrere tilgangen til disse nettstedene. De tekniske krav som er nødvendig for nettsteder å operere fører verter å tilby tjenester utover det som tilbys av domeneleverandører. For eksempel, database installasjon og support, som er nødvendig for blogger, bank nettsteder og andre nettsteder med store mengder data, blir bare levert av verter. Andre tjenester som tilbys av vertene, og ikke registrarer, inkluderer nettstedet maler, Web e-post, design og teknisk support.