Forskjellen mellom Intel Centrino og Core2 Duo

Forskjellen mellom Intel Centrino og Core2 Duo


The Core 2 Duo er en kategori av prosessor produsert av Intel. Intel Centrino er en pakke for bærbare datamaskiner, inkludert en mikroprosessor og en Wi-Fi-senderen. Intel produsert flere annen versjon av Centrino. Mange av disse inkludert Core 2 Duo som prosessoren.

Core 2 Duo

The Core 2 Duo mikroprosessor er installert i mange PCer og bærbare datamaskiner siden lanseringen i 2006. "kjernen" i navnet refererer til utformingen av brikken. Det er tre typer av Core-prosessorer: Solo, Duo og Quad. "Duo" indikerer at dette Core-prosessor har to kjerner. I hovedsak er det som å ha to prosessorer på samme brikke. Forveksling, Intel også produserte "Core Duo" mikroprosessor som ikke bruker Core-teknologi.

evnene

Den karakteristiske trekk ved Core 2-serien er bedre utnyttelse av klokkesyklus. Informasjon blir beveget rundt en brikke som et binært tall representert som en elektrisk puls. Det puls slår med en hastighet som bestemmes av systemklokken. Hver mens klokken tikker viser mikroprosessor hvor en bit slutter og en annen begynner. Dette er hvordan en prosessor kan skjelne mellom "11101" og "101." Dataene flyttes inn og ut av registre synkronisert med klokken. Derfor betyr en raskere klokke raskere behandling. The Core 2 design opprørt som målestokk ved å oppnå raskere behandling med en lavere klokkehastighet.

Egenskaper

The Core 2 Duo-funksjoner gir større nytte for bærbare datamaskiner enn stasjonære. Dette er fordi strømforbruket er en førsteklasses behandling for mobil datamaskin, som er ment å brukes i situasjoner der ingen strømkilde er tilgjengelig. The Core 2 Duo effektiv bruk av ressurser betyr at den bruker mindre strøm enn tidligere mikroprosessorer og laptop-batterier varer lenger hvor Core 2 Duo-prosessor er installert. Denne funksjonen var en av de viktigste salgsargumenter av Intel Centrino laptop.

Centrino

Centrino merkevare først dukket opp i 2003. Opprinnelig Centrino bærbare datamaskiner var basert rundt en Pentium M-prosessor. Centrinos med Core 2 Duo-prosessorer ble utgitt i 2006. Den Centrino-pakken representerer ikke en bestemt type laptop. Forskjellige produsenter integrere Centrino i sitt produktspekter, noe som betyr at forbrukeren er presentert med ulike merkenavn som tilbyr samme Centrino-teknologi. En kjøper har til å se lenger inn i spesifisering av en bærbar PC for å se om det inneholder Centrino Core 2 Duo.