Forskjellen mellom Intel Core 2 Duo Mobile & AMD Turion X2

The Core 2 Duo Mobile og Turion X2 er mobile prosessor (eller sentralenhet) merker at rivaliserende produsenter av halvledere Intel Corp og Advanced Micro Devices og utgitt i 2006 for å konkurrere med hverandre for søknad på bærbare PC-er. Duoen og X2 suffikser stå for sin status som dual-core prosessorer, noe som betyr at de har to kjerner, eller prosesseringsenheter. Utover denne likheten, Core 2 Duo Mobile og Turion 64 X2 har sine forskjeller.

Generell beskrivelse og Produksjon

Intel Core 2 Duo Mobile er den mobile divisjonen av prosessorene, den andre divisjon reservert for stasjonære PCer. På den annen side, er den Turion X2 for bærbare PC-er. Ultra, med sin ZM suffikset snarere enn RM, er en underavdeling av Turion X2 designet for bedre energieffektivitet og lengre batterilevetid. The Core 2 Duo Mobile bruker 65 nanometer og mindre 45 nanometer litografiske noder av halvledere, mens Turion X2 pinner med 65 nm produksjonsprosessen.

hastigheter

Hver prosessor har en hastighet, som er den hastighet med hvilken prosessoren opererer; og databuss hastighet, som er den hastigheten som driver den datatransmisjon med hovedkortet. Klokkehastigheten og data busshastighet kjeder av Intel Core 2 Duo Mobile er 1.06GHz 3,06 GHz og 533 MHz til 1,066MHz, henholdsvis. For AMD Turion X2, er det 2,1 GHz til 2,5 GHz og 1,800MHz til 2,200MHz: høyere hastighetsområder enn det Intel motstykke.

Cache og strømforbruk

Intel Core 2 Duo og AMD Turion X2 har to cacher kalt nivå 1 og nivå 2 cache. Disse er små minnebrikkene som prosessorene bruker for høyhastighets tilgang til elektroniske data. Ifølge Intel, L2 cache størrelse valg av Core 2 Duo mobile prosessorer er 2MB, 3MB, 4MB og 6 MB. Den Turion X2 har to, mindre valgmuligheter: 512 kB og 1 MB. Selv om begge merkene har et maksimalt strømforbruk rating på 35 watt, er det laveste forbruket rate av 2 Duo 10W mens det av Turion X2 er mye høyere på 31W.

Stikkontakt

Hver prosessor er montert på en sokkel, som forbinder den til hovedkortet for overføring av data, samt gi fysisk støtte og beskyttelse. Intel Core 2 Duo mobile prosessorer har tre socket valg: Ball Grid Array 479, og 478-kontakt Socket P og Socket M. På den annen side, alle Turion X2 chips bruke 638-kontakt Socket S1. Mens stikkontakter P, M og S1 bruke Pin Grid Array-format, noe som innebærer nålehull pent arrangert på sokkelen, BGA 479 erstatter hullene med loddekuler.