Forskjellen mellom Internet Explorer og Internet Explorer 64 Bit

Forskjellen mellom Internet Explorer og Internet Explorer 64 Bit


Som 64-bit-kompatibel maskinvare blir vanlig i de fleste nye datamaskiner, mange programvareutviklere slippe spesielle 64-bits versjoner av sine programmer for å dra full nytte av fordelene som følger med 64-bits systemer. Microsoft er ikke annerledes, og tillegg til å ha både en 32-bits og 64-bits versjon av Windows, har de gitt ut en 64-bits versjon av Internet Explorer. Mens det er egentlig det samme programmet som 32-bits versjon, finnes noen viktige forskjeller.

Forskjellen mellom 64-bit og 32-bit

Den største forskjellen mellom alle 32-bit og 64-bit programmer er deres potensielle ytelse. Arv begrensninger av 32-bits maskinvare hindre den fra å bruke mer enn 4 GB RAM, mens en 64-bit system har ingen slik begrensning. Dette bør oversette til en raskere system, men de fleste programmer og applikasjoner er fortsatt laget med 32-bits systemer i tankene, og de trenger ikke dra nytte av potensialet som en 64-bit system tilbyr. Mens en 64-bit system kan kjøre 32-bit programmer mesteparten av tiden, kan det faktisk kjøre dem saktere.

kompatibilitetsproblemer

Mens begge nettlesere støtter visning av vanlig innhold uavhengig av om hvorvidt det ble gjort på en 64-bit eller 32-bit system, er noe av innholdet ikke cross-kompatible. Alt er laget ved hjelp av Microsofts Active X rammeverk, en teknologi som ligner på Java som kan tillate Internett-innhold for å samhandle med Windows, er bare kompatibel med tilsvarende nettleser. Det betyr at 32-bit Active X innhold fungerer kun på 32-bits nettleser, mens 64-bits innhold fungerer bare med 64-bits nettleser.

Active X-kontroller

Selv slutt alle programmer og maskinvare vil være 64-bit, akkurat nå de fleste programmer er utviklet på 32-bits systemer med 32-bit-kompatibilitet i tankene. Per juni 2010 Mange tilleggsprogrammer, for eksempel Yahoo! Toolbar og Google-verktøylinjen, er 32-bit bare, slik at de ikke vil fungere med 64-bits versjon av Internet Explorer. I tillegg ingen versjon av Flash - den dominerende web animasjon og video standard - er laget for 64-bits systemer. Ethvert nettsted kjører Flash vil ikke vises riktig på 64-bit versjon av Internet Explorer.

likheter

32-bits og 64-bits versjoner av Internet Explorer har langt mer til felles enn ikke. Den 64-bit versjonen er identiske når det gjelder sikkerhetsinnstillinger, og begge bruker de samme grunnleggende innstillinger. Begge vise grunnleggende webinnhold på samme måte, og begge er kompatible med 64-bits versjon av Windows Vista og Windows 7.

Bruker

Siden de fleste nettsteder ikke er laget med 64-bits systemer i tankene, og kompatibiliteten til 64-bits nettleser mangler, de fleste fremdeles må bruke 32-bits versjonen av Internet Explorer i stedet for 64-bit. Når utviklere begynner å lage flere programmer som kan dra nytte av 64-bits system arkitektur, vil mer uttalt forskjeller sees mellom de to nettleserne. Inntil da, er den 64-biters versjonen av Internet Explorer mest nyttig for eksperimentelle formål, men ikke mye annet.