Forskjellen mellom Microsoft Word og Notisblokk i datamaskiner

Microsoft Word og Notepad er to programmer som brukes for tekstbehandling. Word tilbyr et bredt spekter av formatering og publisering funksjoner, og kan skape mange typer filer. Notisblokk, til det motsatte, er rett og slett en bare-bones tekst prosessor.

formatering

Notisblokk grenser dokumentet formatering til en font valg og om ikke å bryte teksten. Word er et fullverdig desktop publishing program, slik at kontroll over alle deler av dokumentets utseende og dens funksjoner.

Filtyper

Notepad skaper ren tekst-filer som inneholder ingen skjulte formateringskommandoer. Dette er nyttig for å bygge dokumenter som leses elektronisk og vil bli forvirret av ikke-tekst. Word kan lagre dokumenter i en rekke formater, inkludert de av konkurrerende programvareprodukter.

Intern vs. External

Word er en kostbar programpakke som må være lisensiert og installert på datamaskinen. Notisblokk er et internt program som følger med hver Windows-installasjon. Det tar opp mye mindre minne og lagringsplass enn Word.

redaksjon~~POS=TRUNC Verktøy

Word inneholder en omfattende rettskrivning og grammatikk bibliotek som aktiveres automatisk når du bruker programvaren. Det identifiserer mulige stavefeil og grammatiske feil på fly, og kan læres opp til å stave nye ord som behovet oppstår. Notepad har ikke noen av disse verktøyene, og vil akseptere alle stavemåter og grammatikk mens du skriver.