Forskjellen mellom parkering og Videre Domain

Forskjellen mellom parkering og Videre Domain


Internett-domener er tekst snarveier som besøkende bruker for å navigere til et nettsted uten å skrive inn IP-adressen til nettstedet server. Når du registrerer et domene, har du flere alternativer tilgjengelig enn bare å bruke det som domenet for ditt nettsted. Som domeneinnehaveren, kan du velge å parkere domenet eller sette opp domene videresending til å bruke den med en nettside som allerede har en hoveddomenet.

domene~~POS=TRUNC

Når du er registrert, er et domene ikke automatisk knyttet til noen bestemt nettsted eller server. Domenet må være knyttet til adressene til spesielle servere kalles navnetjenere som er knyttet til en bestemt server eller hosting konto. Foreningen er vanligvis utføres gjennom registraren som brukes til å registrere domenet, med mange registrarer slik at du kan redigere dine egne navneserver data gjennom bruk av et elektronisk skjema. Uten denne tilknytningen, vil domenet peker til en generisk landingsside for registraren eller ikke føre til noen bestemt webside i det hele tatt. Hvis registreringen skjer samtidig som kjøp av en web hosting pakke, hosting leverandør håndterer vanligvis domenenavn forening.

domene~~POS=TRUNC

En parkert domene er en sekundær domene som deler de samme navnetjenerne som den primære domenet til et nettsted. Den parkert domene er forbundet med samme konto som den primære og peker på den samme nettsiden. Den eneste vesentlige forskjellen mellom parkert domene og primærdomenet er nettadressen som vises i en besøkendes nettleserens adressefelt; de parkerte domene funksjoner som hoveddomenet på alle andre måter. Bedrifter bruker ofte parkerte domener for å ha mer enn en webadresse i reklameøyemed.

Domain Forwarding

Domene videresending ligner på domeneparkering med den forskjell at en videresendt domenet er hostet separat fra hoveddomenet og bruker forskjellige navnetjenere. Når videresendt domenet er vist den omdirigerer besøkende til hoveddomenet i stedet for å få tilgang til nettstedets filer direkte som et parkert domene ville gjøre. Det finnes to typer av domene videresending butikken: maskert og avslørt. Masked videresending lar sendes domene å bo i den besøkendes nettleserens adressefelt, mens avslørt videresending lar hoveddomenet skal vises i adresselinjen i stedet. Videresending kan komme godt med hvis du har et nettsted som ble bygget andre steder, og du ønsker å gi folk en lett-å-huske domenenavn for å nå ditt nettsted.

domene~~POS=TRUNC endringer

Både parkerte og videre domener kan endres ved registranten å tillate andre bruksområder. Adressen som en videresendt domenet ditt peker til er foranderlig gjennom registraren brukes til å sette opp videresending og videresending kan slås av for å tillate bruk av domenet som en primær eller parkert domene andre steder. På samme måte kan navnetjenerne for et parkert domene endres slik at domenet er brukbart som en primær domene og kan også settes opp som en videresendt domene gjennom registraren eller web vert.