Forskjellen mellom PNG og BMP

Forskjellen mellom PNG og BMP


Bestemme den beste filformatet du bruker avhenger av media. PNG, den siste filformat støtter digitale bilder og vektorgrafikk. BMP ble opprettet for å brukes med Windows-programvare.

PNG

PNG, Portable Network Graphics, gir større fargedybde og åpenhet, som er bilder eller design uten bakgrunn. PNG er mindre enn en bitmap og komprimerer uten å miste bildedata, noe en bitmap ikke kan gjøre. PNG-filer er best for vektorgrafikk, web og åpenhet.

BMP

BMP-bilder, også kjent som punktgrafikk eller raster, er laget av piksler. Piksler er individuelle fargepunkter som utgjør et bilde som vises på en skjerm. Bilder lastet ned fra et digitalt kamera eller skannede er bitmap-filer. Bitmaps ikke gitt innsyn. De er heller ikke komprimert, derfor filene er mye større enn PNG-filer. BMP-filer er best for Windows-programvare og Internett.

Tips

Når du oppretter vektorgrafikk, lagre grafikk, for eksempel en logo, i en PNG-format. En grafisk formatert som PNG kan skaleres opp til en større størrelse uten uskarpheter for å opprettholde en høy kvalitet grafikk. En punktgrafikk økt i størrelse vil forvrenge og dimme grafikken.