Forskjellen mellom Root Domain og underdomene

Forskjellen mellom Root Domain og underdomene


Forskjellen mellom en webside rot domene og subdomene er ikke alltid opplagt, spesielt når underdomenet er bare et synonym for roten. Imidlertid kan disse ulike typer domener i betydelig grad påvirke hvordan besøkende kommer siden din, hva slags trafikk hver del av nettstedet får og hvordan området er organisert. Å vite forskjellen mellom de to hjelper webmastere sette sine nettsider sammen på en intelligent og effektiv måte.

root Domain

En nettstedets rot domenet er det høyeste nivået i Internett-domene struktur. Teknisk sett rotdomenet selv er navnløs og inneholder toppdomenet - eller toppdomene - for eksempel .com, .org eller .net. Roten domene inneholder også andre nivå domene, eller lesbar del av adressen, for eksempel "Microsoft" i www.Microsoft.com. Det tredje nivået domenet refererer til vertsserver, og forut for de to andre delene. "WWW" er den vanligste tredje nivå domene, men noen rotdomener kan inneholde flere servere, oppført som "www2" eller andre navn. Mange bruker begrepet "root domenet" for å referere til at domenet hele innholdet, selv om dette er strengt tatt ikke korrekt. Den korrekte betegnelsen på denne samlingen av domene deler er Internet domenenavnet.

underdomene

Et subdomene er et lavere nivå komponent av et domenenavn, ofte for en egen del av nettstedet. Microsofts viktigste nettsted har et eget underdomene på support.Microsoft.com etter hjelpeemner, nedlastinger og andre støtteaktiviteter. Ved hjelp av et underdomene gjør selskapet til å skille all sin støtte informasjon på ett sted, hvor det er lettere å finne. Skille del av området i sin egen underdomene gjør det også lettere å spore hvilke brukere kommer til området for støtte aktiviteter. Underdomener fungerer også godt når domenet eieren ønsker å skape mer enn ett sted uten å kjøpe et nytt domene - for eksempel en virksomhet nettside, og en personlig side.

omdirigere

Enkelte selskaper bruker underdomener for å gjøre det lettere for besøkende å nå sine områder. Microsoft.com og www.Microsoft.com er ikke åpenbart forskjellige domener, men de ser annerledes ut i domene struktur. Søkemotorer noen ganger kategorisere to versjoner av samme side på hoveddomenet og underdomene som forskjellige sider, endre side rangerer deretter. Site eiere kan løse dette problemet ved å legge til kode for å omdirigere fra underdomenet til hoveddomenet sømløst. Brukerne trenger ikke merke forskjellen mellom de to typene domenet, og søkemotorer vil ikke anta nettstedet bruker likt innhold.

Underdomener Versus Underkataloger

Det er lett å forveksle underdomener med underkataloger, siden de ser like ut i nettkatalogtreet. Imidlertid har en underkatalog en annen adresse; den bruker formatet www.Microsoft.com/en-us. Underkataloger fungere godt for å skape en annen kategori for innhold som fortsatt nært knyttet til de viktigste området. Dette holder filer og sider organisert. I eksempelet ovenfor, bruker Microsoft den en-us katalogen for å holde filer for sin engelske side rettet mot USA.