Forskjellene mellom GS og GT NVIDIA GeForce skjermkort

Forskjellene mellom GS og GT NVIDIA GeForce skjermkort


Nvidia bruker en bestemt nomenklatur i alle sine produktlinjer for å avgrense resultatene at hvert kort er forventet å ha. En enkelt-serien vil ha tre til seks kort i forbindelse med det, hver med varierende nivåer av ytelse, og varierende grad av evner basert på ulike produsenter som bruker samme plattform. Denne spredningen av begreper ofte gjør det vanskelig å fastslå hvor et kort ligger i forestillingen lineup.

nomenklatur

Nvidias GeForce linje med kort, fra laveste kvalitet til høyest, er som følger: LE, GS / GSO, GT, GTS, GTX og Ultra / GTX +. Dette inkluderer ikke mobil lineup eller om bord brikkesett utvalg som Nvidia gir på hovedkort.

Maskinvare programvare

I de tidlige dagene av denne nomenklatur, ble GS kortene ofte AGP stedet for sin moderne PCI-E tilsvarende. Flertallet av Nvidia GeForce kortene er PCI-E, per september 2010. Nvidia-drivere finnes for alle større operativsystemer, men Linux-drivere kan ha å være kompilert fra kildekode avhengig av Linux-distribusjonen brukeren har installert.

Opptreden

Forskjellen mellom GT og GS kortene er vanligvis rundt ett skritt i grafikkortet hierarkiet. En Nvidia GeForce 7800 GT er tilsvarende de 7900 GS. Mens skjermkortet totale ytelsen kan matche opp, maskinvaren på GT skjermkort, sammen med sine økte buss og klokkehastigheter, vil tillate det å utkonkurrere GS i enkelte spillsituasjoner.

Priser

GT linje av skjermkort kan betraktes som grunnlinjen av Nvidia GeForce produkter. Som sådan, er GS alltid en mer rimelig skjermkort. Vanligvis prisforskjellen, for skjermkort i samme familie, vil være mellom $ 20 og $ 30 (per september 2010).

tema~~POS=TRUNC

Produsenter vil ofte ta NVIDA GeForce maskinvare og enten over-klokke det eller endre det på noen måte å utkonkurrere video kortets ekvivalenter. GT linje av kortene oftere gitt denne spesiell behandling som de fleste spillere ville bruke en GT-kort eller høyere fra Nvidia GeForce linjen.

SLI / flere kort

De fleste Nvidia GeForce kortene kommer med SLI eller Scalable Link Interface, støtte, selv om de lavere-end GS kortene ofte ikke vil. Siden Nvidia introdusert SLI evner til sin 8000-serie med GeForce-kort, kun OEM-modeller og de laveste-end 100 kort mangler SLI støtte.