Forskjellene mellom JSP & JSPF

Forskjellene mellom JSP & JSPF


Forskjellen mellom en Javaserver Pages (JSP) fil og en (JSPF) fil Javaserver Pages Fragment er et spørsmål om modularitet. JSP filer gir mest av Java-kode for JSP rammeverk for å oversette og kjøre som en webside, mens JSPF filer supplere JSP sider med kode for spesialiserte funksjoner.

JSP

JSP er både den formelle navnet på JSP rammeverk og utvidelse navn for fullt funksjonelle Javaserver Page kildekodefiler. Når du setter ".jsp" forlengelse på enden av en kildekode-fil, betyr det at filen inneholder all nødvendig syntaks for JSP rammeverk for å laste kildekoden og gjengi en side i en nettleser. Det betyr ikke, men at filen ikke referere til andre filer for spesialiserte metoder eller gjenstander.

JSPF

En JSPF siden er en del av koden som programmerer har til hensikt å gjennomføre innenfor en JSP side. Mens en JSP-filen har alt nødvendig syntaks for JSP rammeverk for å behandle og vise det, ville JSP rammeverket ikke være i stand til å laste og kjøre en JSPF fil av seg selv. I stedet inneholder de spesialiserte metoder og gjenstander som JSP filer importerer og utføre.

Hensikt

Programmerere vanligvis referansekode i separate kildekodefiler i sine programmer. Når du skriver en funksjon som du skal ringe ofte, sette den i sin egen fil, og refererer det sparer du tid på å kopiere og lime den direkte inn alle dine prosjekter. Skille en funksjon kode fra kildekoden som ringer det gjør koden lettere å lese, redigere og vedlikeholde. JSPF filer holde koden for slike funksjoner, og JSP filer ringe og utføre disse funksjonene.

Ringe JSPF

Du kan referere til en JSPF fil i dine JSP kildekodefiler ved å bruke syntaksen "<% @ include file =" file-name.jspf "%>" på toppen av filen. I denne koden, er "file-name.jspf" navnet på JSPF filen. Før refererer en JSPF side, sørg for at du har både lastet den opp til serveren din, og at du vet filens katalog adresse. Hvis det er i samme katalog som JSP-fil så kan du bare bruke filnavnet, men hvis det er i en annen katalog, må du ta med sin fulle katalog adresse før "file-name.jspf" i inkludere uttalelse.