Forskjellene mellom Microsoft Word og Wordperfect

Forskjellene mellom Microsoft Word og Wordperfect


Først kom oppfinnelsen av skriftlig og oppfinnelsen av trykkpressen. Slutten av det 20. århundre så etableringen av tekstbehandlingsprogram. Tekstbehandlere revolusjonert skrive bransjen, slik at brukerne kan opprette, formatere, redigere og lagre tekstdokumenter. To populære tekstbehandlere er Corel Wordperfect og Microsoft Word. Begge tekstbehandlere har lignende funksjoner, men de har også sine egne utmerkelser.

vanlige Forskjeller

Corel Wordperfect er en streamet-formatert tekstbehandler, som betyr at du må aktivere og deaktivere ulike formater og innstillinger gjennom hele dokumentet, akkurat som du ville slå en lysbryter på og av. I Corel Wordperfect, for å formatere tekst i kursiv, ville du aktivere "Kursiv" og skriv inn ledd. Når oppgaven er fullført, deaktiverer du den "Kursiv" alternativet.

Microsoft Word er et objekt-orientert tekstbehandler, noe som betyr at hver side, ord, avsnitt og setning er en justerbar, separat objekt. For eksempel, hvis du ønsket å lage ord fra ett avsnitt kursiv, ville du markere avsnitt, og klikk på "I" knappen øverst i høyre hjørne av tekstbehandler. Ved å fremheve din ledd endret deg objektet.

kompatibilitet

Corel Wordperfect Office X5 krever en 466-megahertz-prosessor og 256 MB RAM. Microsoft Word 2007 krever prosessorer som kjører på 500 megahertz eller høyere og 256 MB RAM.

Microsoft Word 2007 og Corel Wordperfect Office X5 er kompatible med Windows 7, Windows Vista og Windows XP for PCer. For Mac, Microsoft Word-versjoner 2004 og 2008 er kompatible med Mac OS X og senere utgaver.

Interface

Grensesnitt på eldre versjoner av Corel Wordperfect omtalt drop-down menyer sortert etter kategori. Rullegardinmenyen funksjonen var uavgjort for juridiske forfattere og tekstforfattere. Nyere versjoner av Corel Wordperfect, for eksempel Wordperfect Office X5, har et grensesnitt som ligner på Microsoft Word 2003.

Microsoft Word har en drop-meny funksjonen, men programmet er avhengig av sin innebygde ikonlinjen. For eksempel, i stedet for å klikke "formatering" og "Kursiv" i Corel Wordperfect, Microsoft Word-brukere klikker på "I" -knappen på verktøylinjen. Microsoft Word ikon bar tiltrekker nyere brukere til sine tekstbehandlere. Den nyeste versjonen av Microsoft Word, Microsoft Word 2007, inkluderer en ny passelig verktøylinje funksjon kalt båndet.

Koste

Per mai 2010, kostnadene for Corel Wordperfect Office X5 er $ 250, med en oppgradering priset til $ 160. Kostnaden for Microsoft Word 2007 er $ 229, og oppgraderingsversjonen går for $ 110. Microsoft Word 2007 leveres med Microsoft Office-produkter som Standard, Basic, Student, Home, Professional og småbedrifter, og hver av disse variantene kommer i forskjellige priser.