Forskjellene mellom Microsoft Word på PC og Mac

Forskjellene mellom Microsoft Word på PC og Mac


Word er et tekstbehandlingsprogram produsert av Microsoft og er en av de mest brukte tekstbehandlingsprogrammer i verden. En del av suksessen skyldes det faktum at den kan brukes på både PC og Macintosh-maskiner. Mens det er svært få forskjeller mellom de to versjonene, vil brukerne merke flere utmerkelser. Disse inkluderer forskjeller i utseende, båndet, menyer, tastetrykk og tilhørende versjoner av Visual Basic for Applications.

menyer

Microsoft Word etiketter flere menyer ulikt i de PC- og Mac-versjoner av dette produktet. For eksempel, vil Mac-maskiner har en Preferences kommando mens PC-er vil ha en Verktøy-menyen. Selv om kategoriene er nøyaktig det samme på disse menyene, blir de vist annerledes. På en Mac-brukere bør klikke "Søknad" og deretter "Preferences" for å få tilgang til denne menyen. PC-brukere bør klikke "Verktøy" og deretter "Alternativer".

The Ribbon

I versjoner av Microsoft Word som inneholder båndet, ser det annerledes ut på PC og Mac. I Mac-versjonen alle ikoner for handlinger som klippe ut, kopiere og lime er plassert på toppen over Font og avsnittsinnstillinger. I PC-versjonen, disse alternativene er på samme høyde som Avsnitt og skriftalternativer. I tillegg er menyvalgene på båndet er forskjellig i hver versjon som de har forskjellige faner og ikoner for å hjelpe brukere å utføre oppgaver.

Visual Basic for Applications

Mens Word omfatter Visual Basic for Applications på både PC og Mac, vil brukerne ha tilgang til ulike versjoner av programmet basert på hvilken type datamaskin de eier. Word på Mac vanligvis kjører en tidligere versjon av VBA, mens Word på PC-er kjører en nyere versjon. Kode skrevet i Microsoft Word VBA kan overføres fra en PC til Mac og vice versa.

Tastetrykk

Flere tastetrykk er i strid mellom de to versjonene av Word. I Mac kommandotasten utfører samme funksjon som kontrollnøkkelen i Windows. Også Styretasten på Mac utfører samme funksjon som å høyreklikke med musen på en PC. Når brukere trykker på "kommando" og "H" tastene samtidig på en PC de vil være i stand til å erstatte dialog. Men hvis dette er gjort på en Mac tastetrykket vil skjule programmet.